Р Е Ш Е Н И Е

Номер                                      25.01.2012 г.                           гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                     състав

На           двадесет и пети януари     две хиляди и дванадесета година   

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

секретар   Г.М.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№4 по описа за 2012 г.

 

Р Е Ш И :

 

НАЛАГА мярка за  ЗАЩИТА на  А.Н.С., ЕГН ********** *** от гр.Разград срещу И.Л.В., ЕГН ********** ***  за осъществено от него домашно насилие на 24 и 27.12.2011 г., като:

          ЗАДЪЛЖАВА И.Л.В., ЕГН ********** ***  да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на  А.Н.С., ЕГН ********** ***.

          ЗАБРАНЯВА на И.Л.В., ЕГН ********** ***  да приближава жилището и работата на А.Н.С., ЕГН ********** ***, респ. гр.*****, ******, м.”******”, ет.**, ****, стопанисван от ЕТ “*****”, както и местата за социални контакти и отдих на същата за срок  от ЕДНА ГОДИНА.

          ВРЕМЕННО ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на детето И. И. В., ЕГН ********** при А.Н.С., ЕГН ********** *** за срок за срок  от ЕДНА ГОДИНА.

          ПРЕДУПРЕЖДАВА И.Л.В., ЕГН ********** ***  за последиците от неизпълнението на заповедта – на основание чл.21 ал.2 от ЗЗДН при неизпълнение на съдебната заповед полицейският орган, констатирал нарушението  задържа нарушителят и незабавно уведомява органите на прокуратурата.

          ЗАДЪЛЖАВА И.Л.В., ЕГН ********** ***  да посещава специализирана програма към Консултативния център по проблемите на домашното насилие към Центъра на НПО гр.Разград, находящ се в гр.Разград, ж.к.”Освобождение”,№34.

          НАСОЧВА А.Н.С., ЕГН ********** *** да посещава възстановителна програма за жертви на домашно насилие към Консултативния център по проблемите на домашното насилие към Центъра на НПО гр.Разград, находящ се в гр.Разград, ж.к.”Освобождение”,№34.

          Решението подлежи на незабавно изпълнение.

          ОСЪЖДА И.Л.В., ЕГН ********** ***  ДА ЗАПЛАТИ глоба в размер на 300 лв. /триста лева/ на основание чл.5, ал.4 от Закона за защита от домашното насилие  и по сметка на РРС държавна такса 50 лв. /петдесет  лева/.

          Решението подлежи на обжалване пред РОС в 7-дневен срок от днес за ищцата и от връчването за ответника.

 

                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: