Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е

                     125                                           13.01.2012 година                                 град Разград

 

                                  

                                                      В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД                                                            ....................... състав

на петнадесети декември                                                        две хиляди и единадесета година

В публичното заседание в следния състав:

                                                                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

 

секретар Г.А.

прокурор ………………..,

като разгледа докладваното от съдията

брачно дело                                                 116                                по описа за 2011 година

 

 

 

Р    Е    Ш    И    :

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между М.Г.С., ЕГН **********,*** и С.Л.С., ЕГН **********,*** , сключен с акт № ***/***г.  на Община Р., по взаимно съгласие на съпрузите.

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между съпрузите споразумение, както следва:

 ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака малолетно дете М. С. Л., ЕГН ********** на майката - М.Г.С., ЕГН ********** .

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на роденото от брака малолетно дете  М. С. Л., ЕГН **********  с бащата  С.Л.С., ЕГН **********, както следва – всяка   първа и трета събота и неделя от месеца, от 10,00 ч. в съботния ден до 18,00 ч. в неделния ден, както и един месец през лятото, който  не съвпада с платения годишния отпуск на майката. 

Бащата С.Л.С., ЕГН **********,***  се ЗАДЪЛЖАВА да заплаща ежемесечна издръжка на малолетното си дете М. С. Л., ЕГН **********,   чрез неговата майка и законен представител - М.Г.С., ЕГН********** , в размер на 80,00 лв., ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, считано от предявяване на иска - *** г. до настъпване на обстоятелствата за нейното изменяване или прекратяване .

 

Страните заявяват, че към момента на прекратяване на брака не притежават недвижимо имущество в режим на съпружеска имуществена общност и между тях няма спорове за такова имущество.  

    ПОСТАВЯ СЕ В ДЯЛ на С.Л.С., ЕГН **********,***, придобит по време на брака и представляващ съпружеска имуществена общност лек автомобил, марка „О. А.”, с рег.№ ***, с шаси № ***, с двигател № ***. Застрахователна стойност на този автомобил  е 3 000,00лв./три хиляди лева/.

  ПОСТАВЯ  СЕ В ДЯЛ на М.Г.С., ЕГН **********,***, придобит по време на брака и представляващ съпружеска имуществена общност, лек автомобил м. “Д. М.”, с рег.№ ***, с шаси № ***, с двигател № ***. Застрахователната стойност на този автомобил е 2 500,00лв./две хиляди и петстотин лева /.

  Съпрузите заявяват, че не се дължат парични суми за уравнение на дяловете от поделените със споразумението леки автомобили.

Съпрузите заявяват, че нямат спор за собственост на движими вещи, представляващи съпружеска имуществена общност.

 След прекратяване на брака съпругата М.Г.С., ЕГН **********,  ще носи предбрачното си фамилно име М.

                          Разноските по производството се поемат поравно от страните.

      С така постигнатото споразумение съпрузите заявяват, че считат за уредени помежду си всички лични и имуществени отношения и в бъдеще не могат да имат, каквито и да било претенции един спрямо друг.

    На осн. чл. 242 от ГПК ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта за определената издръжка.

    ОСЪЖДА  С.Л.С., ЕГН**********, да заплати по сметка на РРС държавна такса за производството в размер на 20,00 лв., 57,60 лв. - държавна такса върху размера на дължимата издръжка и 60,00 лв. - държавна такса върху стойността на поставения му в дял лек автомобил.

     ОСЪЖДА М.Г.С., ЕГН **********,  да заплати по сметка на РРС държавна такса за производството в размер на 20,00 лв. и 50,00 лв. - държавна такса върху стойността на поставения й в дял лек автомобил.

 

 Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: