Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер                                                  20.01.2012 г.                          гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На двадесети декември                                    две хиляди и единадесета година

в публично заседание в състав:

 

Председател: Константин Косев

Секретар: Ж.Р.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№141 по описа за 2011 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между  Т.Б.Т., ЕГН ********** *** и Р.Р.Т. ЕГН ********** *** с акт №* от **.**.****г.  на Община В., кметство с. К. ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.51, ал.2 от СК.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:       

                                     Лични отношения:

          1.Родителските права върху роденото от брака дете Б. Т. Б. ЕГН ********** се предоставят на бащата Т.Б.Т., а майката Р.Р.Т. има право да вижда  детето всяка първа и трета седмица от месеца и да го взема при себе си    от 9.00 часа в събота до 17.00 часа в неделя, както и 20 дни през лятото и 10 дни през зимата, които не съвпадат с годишния отпуск на бащата, а извън тези дни  - след уговаряне с бащата.  

          Майката Р.Р.Т. ЕГН ********** ще заплаща ежемесечна издръжка на детето Б. Т. Б. ЕГН ********** в размер на 70 лв, считано от датата на прекратяване на брака.

           2. Родителските права върху роденото от брака дете Ц. Т. Б.ова ЕГН ********** се предоставят на бащата Т.Б.Т., а майката Р.Р.Т. има право да вижда  детето всяка първа и трета седмица от месеца и да го взема при себе си    от 9.00 часа в събота до 17.00 часа в неделя, както и 20 дни през лятото и 10 дни през зимата, които не съвпадат с годишния отпуск на бащата, а извън тези дни  - след уговаряне с бащата. 

          Майката Р.Р.Т. ЕГН ********** ще заплаща ежемесечна издръжка на детето Ц. Т. Б. ЕГН **********  в размер на 70 лв, считано от датата на прекратяване на брака.

                               ИМУЩЕСТВЕНИ ОТНОШЕНИЯ:  

1.                  Собствеността и ползуването на семейното жилище – самостоятелен обект в жилищна сграда с идентификатор №*****.***.**.*.**, с предназначение жилище – апартамент, попадащ в сграда №*, разположена в поземлен имот с идентификатор №*****.***.**.*.**** по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Р., одобрени със заповед РД-18-37/10.03.2008г. на изпълнителния директор на АГКК с площ 58,45 кв.м. , находящо се в гр. Р., ж.к. О.**, вх.*, ет.*, ап.**, заедно с принадлежащото му избено помещение №** и 4,27 % идеални части от общите части на сградата, както и съответните идеални части от отстъпеното право на строеж, върху мястото, при съседи на жилището:  на същия етаж №*****.***.**.*.**;*****.**.**.*.**; под обекта *****.***.**.*.**; над обекта  *****.***.**.*.** се предоставя на Т.Б.Т..

          Съпругата Р.Р.Т. няма претенции по отношение на ползуването на семейното жилище. Съпругата е придобила от семейното жилище ¼ идеална част, като заявява, че желае нейният дял да остане собственост на съпруга й и за уравнение на дела си е получила сумата от 2650 лв.

2.                  Притежаваните от страните движими вещи и дребна покъщнина са разпределени  от съпрузите доброволно в периода преди завеждането на иска.

3.                  Съпрузиете се споразумяха, че не си дължат издръжка един на друг.

                                       ФАМИЛНО ИМЕ НА СЪПРУГАТА:

              След прекратяване на брака съпругата ще  носи предбрачното си фамилно име К.

                                                     РАЗНОСКИ:

              Разноските свързани с брачния процес  и подялбата ще се поемат от двамата съпрузи поравно.

            С така постигнатото споразумение страните заявяват, че ликвидират всички спорове и никой от тях в бъдеще не може да има претенции към другия съпруг.

         ОСЪЖДА Р.Р.Т. ЕГН ********** да заплати по сметка на РРС  сумата 12,50 лв  за окончателна държавна такса, сумата 53 лв за държавна такса върху стойността на нейния дял и сумата от 100,80 лв за държавна такса върху присъдените издръжки.   

          ОСЪЖДА Т.Б.Т., ЕГН ********** да заплати по сметка на РРС  сумата 12,50 лв  за окончателна държавна такса, сумата 53 лв за държавна такса върху стойността на неговия дял.       

            Решението не подлежи на обжалване.                                    

                    

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: