Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е

                     132                                               27.01.2012 година                                 град Разград

 

                                  

                                                      В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД                                                            ....................... състав

на двадесет и девети декември                                               две хиляди и единадесета година

В публичното заседание в следния състав:

                                                                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

 

секретар В.Д.

прокурор ………………..,

като разгледа докладваното от съдията

брачно дело                                                 154                                  по описа за 2011 година

 

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между Р.В. Н., ЕГН **********,*** и Н.К. Н., ЕГН **********,*** , сключен на 13.11.19*** г., с акт за граждански брак №  от същата дата на Община Р. , по взаимно съгласие на съпрузите.

 

 УТВЪРЖДАВА постигнатото между съпрузите споразумение, както следва:

 ПРЕДОСТАВЯ се упражняването на родителските права по отношение на родените от брака деца К. Н. К., ЕГН ********** и  П. Н. К., ЕГН ********** на майката Р.В. Н., ЕГН **********,***.

     ОПРЕДЕЛЯ се режим на лични отношения на родените от брака деца К. Н. К., ЕГН ********** и  П. Н. К., ЕГН ********** с бащата Н.К. Н., ЕГН **********,  както следва – всяка втора събота и неделя от месеца от 9,00 ч. в съботния ден до 12,00 ч. в неделния ден и един месец през лятото, несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката.

Бащата Н.К. Н., ЕГН ********** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща ежемесечна издръжка на малолетното си дете П. Н. К., ЕГН **********  чрез неговата майка и законен представител Р.В. Н., ЕГН **********, в размер на 70 лв. и на непълнолетното си дете К. Н. К., ЕГН **********, действащо със съгласието на своята майка  Р.В. Н., ЕГН ********** в размер на 70 лв., ведно със законовата лихва върху всяка просрочена вноска, до настъпване на обстоятелства за нейното изменяване или прекратяване, считано от влизане на съдебното решение за прекратяване на брака.

ПРЕДОСТАВЯ се ползването на семейното жилище, находящо се в гр. Разград, ж.к. “***” бл.**, вх.**, ет.**, ап.** на съпругата - Р.В. Н., ЕГН **********.

Придобитите от страните по време на брака движими вещи, които представляват съпружеска имуществена общност по смисъла на закона, са разпределени между тях преди завеждане на настоящия брачен процес.

След прекратяване на брака съпругата ще запази брачното си фамилно име – Н.

Направените от страните деловодни разноски и държавни такси се поемат от двамата съпрузи поравно.

С настоящото споразумение , страните заявяват, че ликвидират всички спорове помежду си и  никой от тях в бъдеще, не ще може да има каквито и да било претенции по отношение на другия съпруг.

      На осн. чл. 242 от ГПК ДОПУСКА предварително изпънение на решението в частта за издръжката.

 

 ОСЪЖДА  Р.В. Н., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на РРС  държавна такса за производството в размер на 20,00 лв.

     ОСЪЖДА Н.К. Н., ЕГН **********,*** да заплати по сметка на РРС държавна такса върху размера на дължимата издръжка в размер на 100,80 лв. и държавна такса за поризводството в размер на 20,00 лв.

 

   Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: