Р Е Ш Е Н И Е

Номер  9                                             30.01.2012 г.                          гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд                                                                състав

На   двадесет и пети Януари                        две хиляди и дванадесета година   

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар    Г.М.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№157 по описа за 2011 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между   И.А.А., ЕГН ********** *** и Ф.Б.К., ЕГН ********** ***   на 22.08.2004 г. в гр.Р. с акт №****  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

            1. УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на роденото от брака дете Б. И. А., ЕГН ********** се предоставят на и местоживеенето му се определя при майката Ф.Б.К., ЕГН ********** *** , като на бащата И.А.А., ЕГН ********** *** се определя режим на лични отношения с детето всяка първа и трета седмица от месеца от 9,00 часа в събота до 17,00 часа,  30 дни през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката, както и по 5 дни от всяка ваканция.

            2. И.А.А., ЕГН ********** *** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на малолетния Б. И. А., ЕГН **********, действащ чрез неговата майка и законен представител Ф.Б.К., ЕГН ********** *** ежемесечна парична издръжка в размер на 70,00 лв. /седемдесет лева/ , считано от влизане в сила на решението до 5-то число на текущия месец до настъпване на предпоставки за нейното изменяване или прекратяване.

            3.Ползването на семейното жилище, находящо се в гр.Р., ж.к.”****”, бл.***,вх**, ап.*** е собственост на родителите на съпругата и се предоставя ЗА ПОЛЗВАНЕ на Ф.Б.К., ЕГН ********** ***.

            3.Съпрузите нямат претенции за издръжка един към друг.

            4.След прекратяване на брака Ф.Б.К., ЕГН ********** *** ще продължи да носи фамилното си име К..

            5.Придобитите по време на брака движими вещи са поделени между съпрузите извънсъдебно и доброволно и същите нямат един към друг имуществени претенции.

            6.Никой от съпрузите няма претенции към паричните влогове и банковите сметки на другия съпруг.

ОСЪЖДА Ф.Б.К., ЕГН ********** *** 2 ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв. /десет лева/ за прекратяването на брака.

ОСЪЖДА И.А.А., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса за прекратяването на брака в размер на 10 лв. /десет лева/ и 50,40 лв. /петдесет лева и четиридесет стотинки/ държавна такса върху уговорения размер на издръжката.

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.    

 

                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: