П Р И С Ъ Д А

 

                                           2012 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На   седемнадесети януари                                                               2012 година

В публично заседание в следния състав

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Р.Л.

                                                                          Р.Н.

                                                                   

Секретар: Д.Д.

Прокурор:    Веселин Якимов

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №   1052          по описа за 2011   година

 

П Р И С Ъ Д И:

                                            

ПРИЗНАВА подсъдимият Ц.Ц.С. – роден на *** ***, живущ ***, български гражданин, със средно специално образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 02.04.2011 г. в с. Балкански, общ. Разград, в условията на продължавано престъпление, в съучастие, като съизвършител с Ц.С. ***, чрез използване на техническо средство / клещи/, са отнели чужди движими вещи – 15 метра оградна мрежа на стойност 10.80  лв. от владението на Д.С. *** и 40 метра оградна мрежа на стойност 90.00 лв.  от владението на Й.Х.Й. ***, всичко на обща стойност 100.80  лв., без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл.195, ал.1, т.4, пр.2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл. 20, ал.2 във вр. с чл. 26, ал.1 от НК, поради което и на основание чл.55, ал. 1, т.1 от НК МУ НАЛАГА наказание ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

ПРИЗНАВА подсъдимия Ц.Ц.С. със снета по-горе самоличност за НЕВИНОВЕН в това на 02. 04. 2011 г.в с. Балкански в условията на продължавано престъпление, в съучастие, като съизвършител с Ц.С. *** да е отнел 20 м. оградна мрежа на стойност 14.40 лв. от владението на Д.С.И., както и 1 бр. врата на стойност 6.87 лв. от владението на Й.Х.Й. общо на стойност 21.27 лв. като ГО ОПРАВДАВА по повдигнатото  обвинението за посочените вещи и стойности.

ПРИЗНАВА подсъдимият Ц.С.С. – роден на *** ***, живущ ***, български гражданин, образование – втори клас, женен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 02.04.2011 г. в с. Балкански, общ. Разград, в условията на продължавано престъпление, в съучастие, като съизвършител с Ц.Ц.  С. ***, чрез използване на техническо средство / клещи/, са отнели чужди движими вещи – 15 метра оградна мрежа на стойност 10.80  лв. от владението на Д.С. ***, 40 метра оградна мрежа на стойност 90.00 лв.  от владението на Й.Х.Й. ***, всичко на обща стойност 100.80  лв., без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл.195, ал.1, т.4, пр.2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл. 20, ал.2 във вр. с чл. 26, ал.1 от НК, поради което и на основание чл.55, ал. 1, т.1 от НК МУ НАЛАГА наказание ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

ПРИЗНАВА подсъдимия Ц.С.С. за със снета по-горе самоличност за НЕВИНОВЕН в това на 02.04. 2011 г.в с. Балкански в условията на продължавано престъпление, в съучастие, като съизвършител с Ц.Ц.  С. *** да е отнел 20 м. оградна мрежа на стойност 14.40 лв. от владението на Д.С.И., както и 1 бр. врата на стойност 6.87 лв. от владението на Й.Х.Й. общо на стойност 21.27 лв. като ГО ОПРАВДАВА по повдигнатото  обвинението за посочените вещи и стойности.

ОСЪЖДА подсъдимите Ц.Ц.С. И Ц.С.С. да заплатят в полза на Държавата за разноски по делото сумата от 40 лв., както и сумата от 30 лв. разноски по делото в полза на РРС.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

                                                      1.

 

 

                                                      2.