П Р И С Ъ Д А

 

 

         83                            28.02.2012 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На       двадесет и осми февруари               2012 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:  СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА               

Секретар: Живка Ранкова

Прокурор:      ПАВЛИНА УЗУНОВА

Като разгледа докладваното от съдията                                                 НОХ  дело №     86  по     описа за   2012   година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

       ПРИЗНАВА подсъдимият А.М.В.  роден на ***г***, живущ ***, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН  **********  ЗА ВИНОВЕН в това, че  на 02.11.2011г. в гр. Р. е управлявал МПС – л.а. марка “*****”с рег.№ ******** с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 2.78 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б ал.1 от НК  поради което и на основание чл. 54 от НК му налага наказание ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.                                                                            НА ОСНОВАНИЕ чл. 66 ал.1 НК  ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за  срок от ТРИ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 343г  от НК  му налага наказание “Лишаване от право да управлява МПС” за срок от ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 59 ал.4  от НК  ПРИСПАДА  времето  през което за същото деяние е бил лишен от това право по административен ред, считано от  02.11.2011г.

ОСЪЖДА   подсъдимият А.М.В. със снета по-горе самоличност да заплати   по сметка на държавния бюджет сумата от 45 лева, представляваща   разноски   по досъдебното производство и сумата от 20 лева по сметка на РС Разград за разноски в съдебното производство.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: