Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер  25                                           07.03.2012 г.                          гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На  шести март                                    две хиляди и двананадесета година         

в публично заседание в състав:

 

Председател: Константин Косев

Секретар: В.Д.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№17 по описа за 2012 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между  О.Б.Б. ЕГН ********** ***  и Л.Д.Б. ЕГН ********** *** с акт №002 от 03.05.2010г.  на Община Разград – с. Ясеновец ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.51, ал.2 от СК.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

            Упражняването на родителските права спрямо роденото от брака дете Б.О.Б. с ЕГН ********** се предоставят на майката Л.Д.Б., а бащата О.Б.Б. ще има право да вижда детето всяка първа и трета събота и неделя от месеца, включително и да го взема при себе си от 09,00ч. в съботния ден до 17,00 ч. в неделния ден, както и по двадесет дни през лятото и 10 дни през зимата, които не съвпадат с платения годишен отпуск на майката, а за извън регламентираните дни – след уговаряне с майката.

            За издръжката на детето Б.О.Б. с ЕГН ********** бащата се задължава да заплаща 70 лв месечно, считано от датата на прекратяване на брака.

             Упражняването на родителските права спрямо роденото от брака дете С. О.Б.  с ЕГН ********** се предоставят на майката Л.Д.Б., а бащата О.Б.Б. ще има право да вижда детето всяка първа и трета събота и неделя от месеца, включително и да го взема при себе си от 09,00ч. в съботния ден до 17,00 ч. в неделния ден, както и по двадесет дни през лятото и 10 дни през зимата, които не съвпадат с платения годишен отпуск на майката, а за извън регламентираните дни – след уговаряне с майката.

            За издръжката на детето С. О.Б.  с ЕГН ********** бащата се задължава да заплаща 70 лв месечно, считано от датата на прекратяване на брака.

             О.Б.Б. и Л.Д.Б. нямат претенции по отношение на ползуването на собствеността на семейното жилище, находящо се в с. Ясеновец, обл. Разград, ул. М. П. №*, тъй като същото не е тяхна собственост.

               Притежаваните от страните други движими вещи  и дребна покъщнина са разпределени от съпрузите доброволно в периода преди завеждането на настоящия брачен процес.

                Съпрузите не си дължат издръжка един на друг.

                След прекратяване на брака съпругата ще носи предбрачното си фамилно име – Е.

                 Разноските по брачния процес и подялбата на имуществото ще се поемат от двамата съпрузи поравно.

                С така постигнатото споразумение страните заявяват, че ликвидират всички спорове помежду си по указания от закона начин и никой от тях в бъдеще не ще може да има каквито и да било претенции по отношение на другия съпруг.            

  

         ОСЪЖДА О.Б.Б. ЕГН ********** да заплати по сметка на РРС  сумата 12,50 лв  за окончателна държавна такса,  както и 100,80 лв държавна такса върху присъдената издръжка.

      ОСЪЖДА Л.Д.Б. ЕГН ********** да заплати по сметка на РРС  сумата 12,50 лв  за окончателна държавна такса.

          Решението не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: