Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер  26                                           23.03.2012 г.                          гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На        тринадесети март                    две хиляди и двананадесета година         

в публично заседание в състав:

 

Председател: Константин Косев

Секретар: П.Т.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№19 по описа за 2012 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

            Производството е с правно основание чл.50 от СК.

           

 

 

 

 

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между  А.Т.С., ЕГН **********,***, „*****" **, вх. **", ет. **, ап. ** и С. Н. С., ЕГН **********,*** от ****.2003г.  на Община Разград ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.51, ал.2 от СК.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

    1.Страните заявяват, че желаят съдът да не се произнася по въпроса за вината за настъпилото дълбоко и непоправимо разстройство на брака им.

         2. Упражняването на родителските права по отглеждането и възпитанието на родените от брака им  дете   С.  А.  С.,   ЕГН-**********   се   предоставят   на   майката  С.Н.С., ЕГН-**********.

         Бащата А.Т.С., ЕГН-**********, ще има право да вижда С. А.С., ЕГН-********** всяка седмица в събота от 9.00 часа до 12.00 часа в неделя, както и половината от официалните и религиозните празници, личните празници на детето и от летните и зимни ваканции, които по време не съвпадат с платения годишен отпуск на майката.

        3.А.Т.С., ЕГН-**********, ще заплаща на С. А.
С., ЕГН-**********, чрез нейната майка и законен представител С.Н.
С., ЕГН-**********, ежемесечна издръжка в размер на 70.00 лв. /седемдесет лева/,
считано от влизане на решението в сила.

       4.Придобитият по време на брака:

4.1. САМОСТОЯТЕЛЕН ОБЕКТ В СГРАДА с идентификатор №61710.504.161.1.3 /шестдесет и една хиляди седемстотин и десет, точка петстотин и четири, точка сто шестдесет и едно, точка едно, точка три/, находящ се в град Р., община Р., област Р., по кадастралната карта  кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-37/10.03.2008 година на Изпълнителния директор на АГКК, с административен адрес ж.к. "***", блок №** , етаж **апартамент *** площ 75.65 /седемдесет и пет цяло и шестдесет и пет стотни/ квадратни метра, с предназначение - жилище, апартамент, ведно с прилежащо избено помещение № **с полезна площ от 4.81 /четири цяло осемдесет и една стотни/ квадратни метра, 5.48 % (пет цяло и четиридесет и осем процента) идеални части от общите части на сградата и 8.11 % (осем цяло и единадесет процента) идеални части от право на строеж. Самостоятелният обект се намира в сграда **/, разположена в поземлен имот с идентификатор №61710.504.161.1.3 /шестдесет и една хиляди седемстотин и десет, точка петстотин и четири, точка сто шестдесет и едно/, при граници на обекта в сградата: на същия етаж №61710.504.161.1.2, под обекта - няма и над обекта №61710.504.161.1.6, се предоставя в реален дял на С.Н.С., ЕГН-**********, а А.Т.С., ЕГН-********** за уравнение на своя дял е получил предварително и в брой сума в размер на 6 400.00лв. /шест хиляди и четиристотин лева/.

4.2. САМОСТОЯТЕЛЕН ОБЕКТ В СГРАДА с идентификатор №61710.609.4372 /шестдесет и една хиляди седемстотин и десет, точка шестотин и девет, точка четири хиляди триста седемдесет и две/, находящ се в град Р. община Р. област Р. по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-37/10.03.2008 година на Изпълнителния директор на АГКК с административен адрес - местност „******райно предназначение - земеделска и начин на трайно ползване - „Лозе", с площ 949,00 /деветстотин четиридесет и девет/ квадратни метра, при съседи: №61710.609.4786, №61710.609.6023, №61710.609.6939 и №61710.609.4375 се предоставя в реален дял на А.Т.С., ЕГН-**********, а С.Н.С., ЕГН-********** за уравнение на своя дял е получила предварително и в брой сума в размер на 3 850.00лв. /три хиляди осемстотин и петдесет лева/.

            4.3. Лек автомобил марка "******* модел  *****", с рег. № *******,
с рама№***********, двигател №******, цвят- ******* се предоставя в реален дял на
А.Т.С., ЕГН-**********, а С. Н. С.,
ЕГН-********** за уравнение на своя дял е получила предварително и в брой сума в размер на
100.00лв. /сто лева/.

           4.4. Лек автомобил марка "*****", модел "*****", с рег. № ******, с рама
№ ********, двигател **********, цвят - тъмно син металик се предоставя в реален  дял  на А.  Т.  С.,  ЕГН-**********,  а  С.   Н. С., ЕГН-********** за уравнение на своя дял е получила предварително и в брой сума в размер на 100.00лв. /сто лева/.

            5. Ползването на семейното жилище, находящо се в град Р., ж.к. ****", блок №**, етаж**, ап.**се предоставя на С. Н. С., ЕГН-*********


 

           *.  Придобитото от страните по време на брачното съжителство движими вещи, които по смисъла закона представляват съпружеска имуществена общност е разпределена от тях в периода преди завеждането на настоящият брачен процес.

          7.           След   разтрогването   на  брака  съпругата  ще запази   брачното   си   фамилно   име  - С..

          8.           Всички разноски по настоящото дело се поемат от страните по равно.

С така постигнатото споразумение страните заявяват, че ликвидират всички спорове помежду си по указания от закона начин, като го представят на съда за утвърждаване и никой от тях в бъдеще не ще може да има каквито и да било претенции по отношение на другия съпруг

           ОСЪЖДА А.Т.С. ЕГН ********** да заплати по сметка на РРС  сумата 12,50 лв  за окончателна държавна такса,  сумата от 162 лв върху стойността на своя дял, както и 50,40 лв държавна такса върху присъдената издръжка.

                ОСЪЖДА С.Н.С. ЕГН-**********, ЕГН ********** да заплати по сметка на РРС  сумата 12,50 лв  за окончателна държавна такса,  сумата от 162 лв върху стойността на своя дял.

 

          Решението не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: