П Р И С Ъ Д А

 

         87                 2012 година                               град Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                   наказателен състав

На първи март                                                                  2012 година   

В публично заседание в следния състав:

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

 

                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Н.К.

                                                                  Р.Л.

 

Секретар: В.Д.

Прокурора: Н. П.

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело № 560 по описа за 2011 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият А.Е.А., роден на *** ***, жител и живущ ***, български гражданин, с основно образование, женен, безработен, осъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от 01.08.2000 година до 24.08.2000 година в село Р., община Р., в условията на продължавано престъпление и повторност, като случаят е немаловажен, чрез използване на технически средства /отвертка и секретен ключ/ и МПС – лек автомобил “ВАЗ” /Ж./ с неустановени модел и регистрационни номера, в съучастие като съизвършител с К.А. *** отнел чужди движими вещи – 63 кв. метра профилна таванна дограма, на обща стойност 756 лева от владението на Народно читалище “П.-****” село Р. с МОЛ: Т.С.Б. ***, без негово съгласие с намерението противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 195, ал. 1, т. 4, пр. 1 и пр. 2 и т. 7, във връзка с чл. 194, ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2, във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК и чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК ГО ОСЪЖДА НА ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание ЗА ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК ОТ ТРИ ГОДИНИ.

         

ПРИЗНАВА подсъдимият К.А.А., роден на *** ***, жител и живущ ***, български гражданин, с основно образование, женен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от 01.08.2000 година до 24.08.2000 година в село Р., община Р., в условията на продължавано престъпление, чрез използване на технически средства /отвертка и секретен ключ/ и МПС – лек автомобил “ВАЗ” /Ж./ с неустановени модел и регистрационни номера, в съучастие като съизвършител с А.Е.А. ***, е отнел чужди движими вещи – 63 кв. метра профилна таванна дограма на стойност 756 лева от владението на Народно читалище “П.-****” село Р. с МОЛ: Т.С.Б. ***, без негово съгласие с намерението противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 195, ал. 1, т. 4, пр. 1 и пр. 2, във връзка с чл. 194, ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2, във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК и чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК ГО ОСЪЖДА НА ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание ЗА ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК ОТ ТРИ ГОДИНИ.

ПРИЗНАВА подсъдимите А.Е.А., ЕГН ********** и К.А.А., ЕГН ********** ЗА НЕВИННИ в това да са извършили описаното по-горе деяние чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и след предварителен сговор по между си, както и че са отнели 12 броя осветителни тела и един брой осветително тяло с кабел с дължина 20 метра, както и 67 кв. м. профилна таванна дограма, всичко на обща стойност 1080 лева И ГИ ОПРАВДАВА по обвинението по чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 5 от НК и до размера от 1080 лева.

ОСЪЖДА подсъдимите А.Е.А., ЕГН ********** и К.А.А., ЕГН ********** да заплатят солидарно по сметка на Държавния бюджет сумата 35,00 /тридесет и пет/ лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата 75 /седемдесет и пет/ лева разноски в съдебното производство.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок от днес пред РОС.

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:              

 

                           

                                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

 

                                                                                        2.