П Р И С Ъ Д А

 

                                                         година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На двадесет и девети март                                                  2012  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: С.Д.

                                                                     МАРИАНА Б.

 

Секретар: П.Т.

Прокурор:  НЕДКА ПЕТРОВА

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело    № 123    по описа за 2012 година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимия К.Г.В., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, женен, работи, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. С., Кралство Испания, пред служител на полицията в гр. С., Кралство Испания съзнателно се е ползвал от преправен български официален документ: свидетелство за управление на МПС № *** г., като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл. 316 във връзка с чл. 308, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 36 във връзка с чл. 54 от НК му НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ЕДНА ГОДИНА, изтърпяването на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА  за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

НА основание чл. 189, ал. 3 във връзка с ал. 1 НПК, ОСЪЖДА подсъдимия К.Г.В., със снета по-горе самоличност, да заплати по сметка на Държавния бюджет за разноски по досъдебното производство сумата от 50.00 (петдесет) лева, а по сметка на Районен съд гр. Разград сумата от 52.00 (петдесет и два) лева за разноски в съдебното производство.

НА основание чл. 53, ал. 1, б. „а” от НК ОТНЕМА в полза на държавата вещественото доказателство по делото СУМПС № *** г., издадено от СДВР, като след влизане в сила на присъдата същото да бъде изпратено на СДВР за унищожаване по надлежния ред.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                           

 

         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1 .                           2.