П Р И С Ъ Д А

 

                           2012 година                               град Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                          наказателен състав

На двадесет и  втори  март                                       2012 година 

В публично заседание в следния състав:

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

 

Секретар: Ж.Р.

Прокурора: Ива Рангелова

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело № 1064 по описа за 2011 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият Ф.Ф.И., роден на *** ***, с адрес ***, настоящ адрес ***, български гражданин, с основно образование, неженен, работи, осъждан, ЕГН **********, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 16.09.2011 година в село К., община Ц. К., е управлявал МПС – лек автомобил “*****” с рег. № ******* с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 3,32 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е бил осъден с влязла в сила присъда – протоколно определение от 08.07.2005 година по НОХД № 531/2005 година по описа на РС град Р., влязло в сила на 08.07.2005 година, с което е одобрено постигнато между страните споразумение, съгласно което подсъдимия се признава за виновен за извършено от него деяние по чл. 343б, ал. 1 от НК – престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК, поради което и на основание чл. 54 във  вр. с  чл. 36 НК му налага наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”  в размер на   ДЕСЕТ МЕСЕЦА, изтърпяването на което на основание чл. 66 ал.1 от НК  ОТЛАГА  за изпитателен срок от  ЧЕТИРИ ГОДИНИ и ГЛОБА в размер на 150.00 /сто и петдесет/ лева.

НА ОСНОВАНИЕ  чл. 343г НК    налага на подс. Ф.Ф.И. ЕГН  **********  наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС”  за срок от  ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА.

ОСЪЖДА подсъдимият Ф.Ф.И., ЕГН ********** да заплати по сметка на държавния бюджет сумата 120,00 /сто и двадесет/ лева, представляваща разноски на досъдебното производство и по сметка на Районен съд град Разград сумата 30.00 /тридесет/ лева,  представляваща разноски в съдебното производство.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок от днес пред РОС.

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: