Р Е Ш Е Н И Е

              Номер           128                              04.04.2012 г.                                       гр.Разград

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд

На четвърти април                            две хиляди и дванадесета  година

В открито съдебно заседание, в състав:

                                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар        В.Д.

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдията

Гр.д. 83/2012 г.

 

            Производството е с правно основание чл.318 от ТЗ.

            Депозирана е искова молба от “М.”ЕАД  срещу      И.К.И., с която е предявен иск за установяване, че ответникът дължи на ищеца сумата 363,65 лв. по договорно правоотношение за предоставени услуги на абоната  ведно със законната лихва и разноските по делото. Сочи, че за тези суми е издадена заповед за изпълнение, а същите са по договор  за предоставяне на услуги от 19.11.2008 г. и се отнасят за периода 14.03.2009 г. – 13.05.2009 г. Към исковата молба са представени договор, фактури.

            Ответникът  не е депозирал отговор.

Предвид искането за постановяване на неприсъствено решение, съдът счита, че предпоставките за постановяване на същото са налице – на ответника му е указана тази възможност, той не е представил становище и не е изпратил представител в с.з. и от представените доказателства може да се направи вероятен извод, че искът е основателен.

            Основателно е и искането за присъждане на съдебни разноски.

            По гореизложените съображения, Съдът:

Р Е Ш И:

            ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на  И.К.И., ЕГН ********** ***,  че същият дължи на “М.”ЕАД със седалище гр.С., район И., ул.”К.”, №*1, ЕИК ********* сумата 363,65 лв. /триста шестдесет и три лева и шестдесет и пет стотинки/ главница – за ползвани далекосъобщителни услуги за периода 14.03.2009 г. – 14.05.2009 г. ведно със законната лихва от 08.11.2011 г. до окончателното изплащане на сумата,   и разноските по делото в размер на 25 лв. и 40 лв. юрисконсултско възнаграждение, за    които е издадена заповед за изпълнение №3022/09.11.2011 г. по ч.гр.д.№****/**** г. на РРС.

            ОСЪЖДА И.К.И., ЕГН ********** ***,  ДА ЗАПЛАТИ на “М.”ЕАД със седалище гр.С., район И., ул.”К.”, №*1, ЕИК ********* сумата 25 лв. /двадесет и пет лева / за направените по делото разноски и 40 лв. /четиридесет лева/ юрисконсултско възнаграждение.

            Решението не подлежи на обжалване като постановено при условията на чл.239 от ГПК.

            Препис от решението да се връчи на ответника.

 

                                                                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: