П Р И С Ъ Д А

 

     183                                      2012 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На          девети април                                                           2012  година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

Секретар: Г.А.

Прокурор:                                                                                                Като разгледа докладваното от съдията

НЧХ   дело    № 254    по описа за 2011 година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

ПРИЗНАВА подсъдимият А.Б.Д., роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, разведен, неосъждан, ЕГН **********  за НЕВИНЕН в това, че на 03.03.2011 г. около обяд в с. Черковна, обл. Разград е причинил умишлено  на П.П.Г. *** лека телесна повреда, изразяваща се в причинена травма на лявата подбедрица – хематом и разкъсно-контузна рана, довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота на пострадалия и го ОПРАВДАВА по обвинението по чл.130, ал.1 от НК.

ОТХВЪРЛЯ КАТО НЕОСНОВАТЕЛЕН И НЕДОКАЗАН гражданския иск предявен от П.П.Г. срещу А.Б.Д. в размер на 3000 лв., като обезщетение за причинените неимуществени вреди в резултат на престъплението, ведно със законната лихва от 03.03.2011г. до окончателното изплащане на сумата. 

ОСЪЖДА   П.П.Г. да заплати на А.Б.Д. сумата от 100 лв. за разноски по производството, както и сумата от 150 лв. по сметка на РС-Разград за разноски по производството.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: