П Р И С Ъ Д А

 

 

 195                                    11.04.2012 година                             град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На        единадесети   април      2012 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:  АТАНАС  ХРИСТОВ

                                     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: И.С.

                                                                                     МАРИАНА Б.   

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:    ПАВЛИНА УЗУНОВА  

Като разгледа докладваното от съдията  НОХ  дело №       220   по  описа за   2012   година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

       ПРИЗНАВА  подсъдимият Г.М.А., роден на ***г*** К., с постоянен адрес ***, български гражданин, със средно образование, разведен, безработен, осъждан, ЕГН **********  ЗА ВИНОВЕН  в това, че на 12.11.2011г. в гр. Разград е отнел чужди движими вещи: 1 брой  портфейл от плат с надпис “Найк” на стойност 3.00 лева,  банкноти с неустановен номинал на обща стойност 130.00 лева, 7 броя банкноти с номинал 50 евро и 1 брой банкнота с номинал 20 евро, на обща стойност 723.66 лева, или всичко на обща стойност 857.28 лева от владението на М.Ш.Х. ***, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 194 ал.1 от НК, поради което, на основание чл. 54 НК му налага наказание “Лишаване от свобода”  за срок от  една година, като отлага изпълнението на наложеното наказание за срок от три години, считано от влизане на присъдата в сила, на осн. чл. 66, ал.1 НК.

Признава подсъдимия Г.М.А., роден на ***г*** К., с постоянен адрес ***, български гражданин, със средно образование, разведен, безработен, осъждан, ЕГН **********,  ЗА НЕВИНЕН в това, че на 12.11.2011г. в гр. Разград е отнел чужди движими вещи: 1 брой лична карта на стойност 22.50 лева, 1 брой дебитна карта, издадена от СЖ “Експресбанк” на стойност 7.90 лева, 1 брой европейска здравна карта на стойност 0.12 лева от владението на М.Ш.Х. ***, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои, поради което на осн. чл. 304 НПК, го ОПРАВДАВА В ТАЗИ ЧАСТ от повдигнатото обвинение за извършено престъпление по чл. 194, ал.1 НК.

Възпитателната работа по отношение на осъдения се възлага на РИ при РУП МВР по местоживеене на осъдения.

На основание чл. 189, ал.1 във вр. с ал.3 НПК, ОСЪЖДА   подсъдимият  Г.М.А.  със снета по-горе самоличност да заплати по сметка на държавния бюджет сумата от 35 лева, представляваща   разноски   по досъдебното производство.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред Окръжен съд - Разград.

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                                 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НОХД 205/12

 

ПРИЗНАВА  подсъдимият ЕЙВАЗ ФИКРЕТ ХЮСЕИН, роден на ***г*** 9, български гражданин, със средно образование, разведен, безработен, осъждан, ЕГН **********  ЗА ВИНОВЕН  в това, че:

На 25.10.2011г. в гр. Разград, в условията на продължавано престъпление е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред, а именно отправяне на обидни думи и псувни и неподчинение на разпорежданията на полицейските служители ст. полицай /ВПА/ Къдрин Бойков Бойчев и ст.полицай /ВПА/ Даниел Филипов Бошнаков към РУП Разград, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325 ал.2 пр.1 пр.3 и пр.4 във вр. с ал.1 във вр. с чл.26 ал.1 от НК;

За това, че на 25.10.2011г. в гр. Разград, Разградска област се е заканил  спрямо длъжностно лице – ст.полицай /ВПА/ Даниел Филипов Бошнаков към РУП Разград при изпълнение на службата му с убийство и тази закана би могла да възбуди основателен страх у Даниел Филипов Бошнаков за осъществяването й – престъпление по чл.144 ал.3 вр. с ал.1 от НК;

За това, че на 25.10.2011г. в гр. Разград, Разградска област се е заканил спрямо длъжностно лице – ст.полицай /ВПА/ Къдрин Бойков Бойчев към РУП Разград при изпълнение на службата му с убийство и тази закана би могла да възбуди основателен страх у Къдрин Бойков Бойчев за осъществяването й – престъпление по чл.144 ал.3 във вр. с ал.1 от НК;

За това, че на 25.10.2011г. в гр. Разград, Разградска област се е заканил спрямо длъжностно лице – ст.полицай /дежурен/ Енчо Тодоров Енчев към РУП Разград при изпълнение на службата му с убийство и тази закана би могла да възбуди основателен страх у Енчо Тодоров Енчев за осъществяването й – престъпление п о чл. 144 ал.3 във вр. с ал.1 от НК.