Р Е Ш Е Н И Е

              Номер   170                         09.05.2012  г.                                      гр.Разград

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд

На девети май                                                две хиляди и дванадесета  година

В открито съдебно заседание, в състав:

                                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар      Ж.Р.

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдията Гр.д. 2/2012 г.

            Производството е с правно основание чл.242 от КТ и чл.12  от Наредбата за структурата и организацията на работната заплата.

            Депозирана е искова молба от Г.С.М., с която при условията на обективно съединяване на исковете са предявени такива срещу “****”ООД със седалище с.Б.Л., общ.Л. за заплащане на сумите 1200  лв. трудово възнаграждение за периода април-септември 2011 г., сумата 130 лв. допълнително трудово възнаграждение за трудов стаж и професионален опит за времето 24.08.2007 г. – 02.10.2011 г. ведно със законната лихва върху двете суми от датата на предявяване на исковете. Сочи, че с ответника е била в трудово правоотношение, което е  прекратено, както и че не са й изплатени част от трудовите възнаграждения, както и че не й е начислявано и изплащано допълнително възнаграждение за трудов стаж.

            Ответникът не заявява становище по исковете.

Предвид искането за постановяване на неприсъствено решение, съдът счита, че предпоставките за постановяване на същото са налице – на ответника му е указана тази възможност, той не е представил становище и не е изпратил представител в с.з. и от представените доказателства / вкл. и изготвената експертиза/ може да се направи вероятен извод, че искът е основателен.

            Основателно е и искането за присъждане на съдебни разноски. Ответникът дължи и д.т. за уважените искове и заплащане на разноските, направени от бюджета на съда.

                        По гореизложените съображения, Съдът:

            Р Е Ш И:

            ОСЪЖДА “*****”ООД, ЕИК ****, седалище с.Б.л., общ.Л., ул.”****”, №3**ДА ЗАПЛАТИ на Г.С.М., ЕГН ********** *** сумата 1 807,40 лв. /хиляда осемстотин и седем лева и четиридесет стотинки/ начислено и неизплатено трудово възнаграждение като чиста сума за периода април – септември 2011 г. и сумата 164,37 лв. /сто шестдесет и четири лева и тридесет и седем стотинки/ допълнително възнаграждение за трудов стаж и професионален опит като чиста сума за времето 24.08.2007 г. – 02.10.2011 г. ведно със законната лихва върху тези суми, считано от 30.12.2011 г. до окончателното им изплащане и 100 лв. /сто лева/ разноски по делото.

ОСЪЖДА “*****”ООД, ЕИК ******, седалище с.Б.л., общ.Л., ул.”***”, №**ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС д.т.122,30 лв. /сто двадесет и два лева и тридесет стотинки/ държавна такса и 80 лв. /осемдесет лева/ разноски по делото.

Решението не подлежи на обжалване като постановено при условията на чл.239 от ГПК. Препис от същото да се изпрати на ответника.

           

                                                                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: