П Р И С Ъ Д А

 

                                            2012 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На   двадесет и девети май                                                             2012  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: В.С.

                                                                                 С.Ш.                                                          

Секретар: П.Т.

Прокурор:  И. Р.

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело       146  по описа за 2012 година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимият Р.В.Р., роден на *** ***, български гражданин, с начално образование, неженен, безработен,осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН  в това, че за времето от *** г. до *** г. в с. С., след предварителен сговор с А.Б.М.,***, в условията на повторност, като случаят не е маловажен, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот, чрез използване на технически средства – крик и гаечен ключ и чрез използване на МПС – лек автомобил “А.” с неустановен регистрационен номер, е отнел чужди движими вещи – четири алуминиеви джанти на стойност 160,00 лева, четири автомобилни гуми на стойност  140,00 лева, акумулатор на стойност 100,00 лева и автокасетофон на стойност 60,00 лева, всичко на обща стойност  460,00 лева от владението на С.С.С. ***, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 1, т. 4, пр. 1 и пр. 2, т. 5 и т. 7 във вр. с чл. 194, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК му НАЛАГА наказание ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което да изтърпи при СТРОГ РЕЖИМ  в затворническо общежитие от закрит тип.

НА основание чл. 68, ал. 1 от НК ПРИВЕЖДА в изпълнение наказанието по нохд. № *** г. на Районен съд гр. Р., а именно: ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което да бъде изтърпяно при СТРОГ режим в затворническо общежитие от закрит тип.

На основание чл.  189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 от НПК, ОСЪЖДА подсъдимия Р.В.Р., ЕГН **********, да  заплати  по  сметка  на  Държавния бюджет сумата от 35,00 (тридесет и пет) лева за направени разноски в досъдебното производство, както и да заплати по сметка на Районен съд гр. Разград сумата от 30.00 (тридесет) лева за разноски направени в съдебната фаза на производството.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                           

 

         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1 .                           2.