П Р И С Ъ Д А

                                2012 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На     седемнадесети май                                                        2012 година     

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Н.С.

                                                                     С.Д.

 

Секретар:  П.Т.

Прокурора: Д. Н.

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №    231   по описа за 2012 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия С.С.Ш., роден на *** ***, живущ ***, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на *** г. в гр. Р. в условията на опасен рецидив е направил опит да се съвкупи с лице от женски пол, ненавършило 18 години – непълнолетната Г.С.Г. ***, като я е принудил към това със сила (дърпане за ръката и събаряне на земята) и заплашване (с нож), като опитът е останал недовършен по независещи от дееца причини – престъпление по чл. 152, ал. 3, т. 5 във връзка с чл. 152, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 152, ал. 1, т. 2 във връзка с чл. 29, ал. 1, б. “б” във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 във връзка с чл. 36 от НК му НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДЕВЕТ ГОДИНИ, което на основание чл. 58а, ал. 1 от НК НАМАЛЯВА с 1/3 и ПОСТАНОВЯВА С.С.Ш. да изтърпи наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ШЕСТ ГОДИНИ в затвор, при първоначален СТРОГ режим.

         ПРИЗНАВА подсъдимия С.С.Ш. ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на *** г. в гр. Р. в условията на опасен рецидив е отнел чужди движими вещи – 10 бр. нес-кафе “Класик” на стойност 2.10 лв., 3 бр. кафе 2х1 “Якобс” на стойност 1.05 лв. и 1 бр. леблебия “Биосет” на стойност 0.49 лв., всичко на обща стойност 3.64 лв. от владението на “Б. Е. Д.-2011” ООД гр. Р., представлявано от П.Х.П. ***, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 29, ал. 1, б. “а” и б. “б” от НК, поради което и на основание чл. 54 във връзка с чл. 36 от НК му НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ, което на основание чл. 58а, ал. 1 от НК НАМАЛЯВА с 1/3 и ПОСТАНОВЯВА С.С.Ш. да изтърпи наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ДВЕ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА.

         СЪДЪТ на основание чл. 23, ал. 1 от НК ОПРЕДЕЛЯ едно общо наказание от така постановените в размер на най-тежкото от тях, а именно ШЕСТ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което на основание чл. 24 от НК УВЕЛИЧАВА с ДВЕ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА и ПОСТАНОВЯВА С.С.Ш. да изтърпи едно общо наказание в размер на ОСЕМ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА в затвор при първоначален СТРОГ режим.

         НА основание чл. 59, ал. 1 от НК ПРИСПАДА от така определеното общо наказание времето през което С.С.Ш. е бил задържан по нохд. № *** г. по описа на Районен съд гр. Р., считано от *** г.

          НА основание чл. 189, ал. 3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия С.С.Ш., ЕГН **********, със снета по-горе самоличност, да заплати по сметка на Републиканския бюджет сумата 490.00 (четиристотин и деветдесет), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата 15.00 (петнадесет) лева разноски в съдебното производство.

         НА основание чл. 53, ал. 1, б. „а” НК ОТНЕМА в полза на държавата вещественото доказателство по делото 1 бр. нож със счупено острие и с черна дръжка, което след влизане в сила на присъдата да бъде унищожено по надлежния ред..

         На основание чл. 112, ал. 1 от НПК след влизане в сила на присъдата вещественото доказателство по делото 1 бр. рентгенова снимка да бъде върната на С.С.Ш. ЕГН **********.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

                            РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                                               2.