П Р И С Ъ Д А

 

                                           2012 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На   двадесет и девети  май                                                              2012 година

В публично заседание в следния състав

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  Р.Л.

                                                                           Н.С.                            

                 

                                                                   

Секретар: Д.Д.

Прокурор:    Любомир Геогиев

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №   258          по описа за 2012   година

 

П Р И С Ъ Д И:

                                            

ПРИЗНАВА подсъдимият А.О.А. – роден на *** ***, български гражданин, със средно образование, неженен, не работи, осъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 30.01.2012 г. в гр. Разград противозаконно е отнел чуждо МПС – лек автомобил “Хюндай” с рег. № ******* на стойност 30 500 лева / тридесет хиляди и петстотин лева/ от владението на И.И. ***, собственост на Агенция за социално подпомагане – София, представлявана от В.Т.Б. ***, без негово съгласие  с намерение да го ползва, като е последвала повреда на превозното средство на стойност 5 503,30 лева и отнемането е извършено при условията на чл.195, ал.1, т.4, пр.2 от НК: чрез използване на техническо средство – ключ – престъпление по чл.346, ал.2, т.1, пр.1 и 3 във вр. с ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 54 и чл.36 от НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на 3 години, като на осн.чл.58а, ал.1  от НК  НАМАЛЯВА така определеното наказание с 1/3 и постановява да изтърпи наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ДВЕ ГОДИНИ в затворническо общежитие от закрит тип при ПЪРВОНАЧАЛЕН СТРОГ РЕЖИМ на основание чл. 61, т.2  във вр. с чл.59, ал.2, т.3 от ЗИНЗС.

НА ОСНОВАНИЕ чл.59, ал. 1 от НК ПРИСПАДА  от така определеното наказание времето през което  подсъдимия А.О.А. е бил задържан и по отношение на него е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража” считано от 30.01.2012 г.

ОСЪЖДА подсъдимия А.О.А. – ЕГН ********** да заплати на Агенция за социално подпомагане гр. София ЕИК ****** сумата 5 503.30 лв. /пет хиляди петстотин и три лева и 30 ст./, представляваща обезщетение за причинените от престъплението имуществени вреди, ведно със зак. лихва считано от 30.01.2012 г. до окончателното й изплащане.

ОСЪЖДА подсъдимия  А.О.А. със снета по – горе самоличност да заплати по сметка на  Републиканския  бюджет сумата  230.00 лв./двеста и тридесет/ лева, представляваща разноски от ДП, а по сметка на РРС  сумата 48.05 лв. /четиридесет и осем лева и 5 ст./  разноски в съдебното   производство, както и сумата 220.14 лв. /двеста и двадесет лева и 14 ст./ държавна такса върху уваженият гр. иск.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

                                                      1.

 

                                                     

                                                      2.