Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е

                     41                                           22.06.2012 година                                 град Разград

 

                                  

                                                      В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД                                                            ....................... състав

на седемнадесети юни                                                     две хиляди и дванадесета година

В публичното заседание в следния състав:

                                                                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

 

секретар Г.М.

прокурор ………………..,

като разгледа докладваното от съдията

брачно дело                                                 41                             по описа за 2012 година

 

Р    Е    Ш    И    :

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между  Г.Д.С., ЕГН **********,*** и И.Ж.С., ЕГН **********,*** сключен на с акт № ***/18.01.2003 г.  на Община Разград, по взаимно съгласие на съпрузите.

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между съпрузите споразумение, както следва:

 УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права спрямо роденото от брака малолетно дете А. Г. С., ЕГН ********** се предоставя на майката И.Ж.С., ЕГН **********, като на бащата Г.Д.С., ЕГН ********** се определя режим на лични отношения и свиждане с детето, както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца, от 10,00 ч. в съботния до 17,00 ч. в неделния ден, както и двадесет дни през лятото, които не съвпадат с платения годишен отпуск на майката.

Бащата Г.Д.С., ЕГН **********, се задължава да заплаща ежемесечна издръжка на малолетното дете А. Г. С., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител И.Ж.С., ЕГН **********, в размер на 100 лв. /сто лева/, считано от влизане в сила на решението за развод, ведно със законната лихва върхувсяка просрочена вноска до настъпване на предпоставките за изменяване, или прекратяване на издръжката.

 Съпрузите заявяват, че към момента на прекратяване на брака не притежават недвижими имоти представляващи съпружеска имуществена общност и нямат спор за такова имущество.

      ПОСТАВЯ СЕ В ДЯЛ на Г.Д.С., ЕГН ********** и съъщия става изключителен собственик на придобит по време на брака лек автомобил марка **** с рег. № *** **, рама № *******, двигател № ****.

Застрахователната стойност на този автомобил е 300 лв.

     ПОСТАВЯ СЕ В ДЯЛ на И.Ж.С., ЕГН ********** и същата става изключителен собственик на придобит по време на брака лек автомобил марка **** с рег. № ****, рама № *****, двигател № *****.

Застрахователната стойност на този автомобил е 1 500 лв.

Страните заявяват, че не си дължат парични суми за  уравнение на дяловете от възложените в дял автомобили, посочени по – горе.

Страните заявяват, че нямат спор за собственост на движими вещи, представляващи съпружеска имуществена общност.

Ползването на семейното жилище, находящо се в гр. Р., ул. “****” № .., бл. “*****”, вх.**, ап**, собственост на И.Ж.С. се предоставя на съпругата.

Следпекратяване на брака съпругата И.Ж.С., ЕГН ********** ще запази брачното си фамилно име С..

Разноските по делото до постановяване на съдебното решение и окончателната държавна такса, която съдът ще определи ще се заплатят поравно от страните.

С така постигнатото споразумение страните заявяват, че уреждат всички лични и имуществени отношения помежду си и в бъдеще никой не може да има, каквито и да било претенции спрямо другия от тях.

     

    ОСЪЖДА  Г.Д.С., ЕГН **********,*** да заплати по сметка на РРС държавна такса за производството в размер на 20,00 лв.,  6,00 лв. -държавна такса върху стойността на поставеното му в дял МПС и 72,00 лв. – държавна такса върху размера на дължимата издръжка.

 

 

    ОСЪЖДА  И.Ж.С., ЕГН **********,*** да заплати по сметка на РРС държавна такса за производството в размер на 20,00 лв. и 30,00 лв. държавна такса върху стойността на поставеното й в дял МПС.

 

 

 Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: