П Р И С Ъ Д А

 

    327                               01.06.2012 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На       първи  юни                                          2012  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:  АТАНАС Х.

                                   

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:  Павлина Узунова                                                                  Като разгледа докладваното от съдията НОХ   дело     122   по описа за 2012 година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимата М.О.О., ЕГН **********, с постоянен адрес ***, родена на *** г. в с. С., български гражданин, със средно образование, омъжена, управител на управител на „*****” ООД гр. Р., неосъждана, за ВИНОВНА в това, че на неустановени дати за времето от 14.04.2004г.  до 12.09.2008г. в землището на с. Л., община Р., в условията на продължавано престъпление в качеството си на управител на „*****” ООД гр. Р., притежаващо млекопреработвателно предприятие – мандра в землището на с. Л., е допуснала да се замърси воден басейн - яз. ”Л.” с. Л., стопанисван от “******” ООД, гр. Р. и с това го е направила опасен за животните – аквабионти /риби и раци/ в него и негоден за използването му за народностопански цели: риборазвъждане и риболов -престъпление по чл. 352, ал.1, пр.2. от НК във вр. с чл.26, ал.1 от НК, поради което на осн. чл. 54 НК й налага наказание           ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимата наказание “Лишаване от свобода”, за изпитателен срок от ПЕТ години, считано от влизане в сила на присъдата, на основание чл. 66, ал.1 НК и ПОСТАНОВЯВА, на основание чл. 67, ал.3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимата М.О.О., ЕГН **********, да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал.2, т.4 НК - включване в курсове за професионална квалификация и в програми за обществено въздействие, както и НАЛАГА на подсъдимата М.О.О., ЕГН ********** и наказание ГЛОБА  в размер на 4 987 /четири хиляди деветстотин осемдесет и седем/  лева.

ВЪЗЛАГА възпитателната работа относно подсъдимата М.О.О., ЕГН ********** на Районен инспектор при РУП – МВР по местоживеене на подсъдимата.

На основание чл. 189, ал.3 във вр. с ал.1 НПК, ОСЪЖДА подсъдимата М.О.О., ЕГН **********, с постоянен адрес ***, да заплати в полза на Републиканския бюджет сумата от 1 655 лева представляваща направени разноски на досъдебното производство, както и да заплати  по сметка на Районен съд Разград сумата от 633 лева за разноски направени в съдебната фаза на наказателното производство.

 

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред Окръжен съд - Разград.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: