П Р И С Ъ Д А

 

        362         19.06.2012   година         град Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                           наказателен състав

На деветнадесети юни                                                            2012 година      

В публично заседание в следния състав:

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: АТАНАС ХРИСТОВ

 

                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: И.С.

                                                                  М. Б.

 

Секретар: П.Т.

Прокурора: И. К. И. – зам. Районен прокурор при РП – И., командирован със Заповед  № 97/2012 от 03.04.20102г. на Окръжния прокурор при РОП (л. 127).

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело № 198 по описа за 2012 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимата С.С.О., родена на *** г. в с. С.,  живуща ***,  българска гражданка, със средно образование, неомъжена, неосъждана, ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** от *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № ***, изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното й състояние, (респ. за наличието на 74% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получила без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 3560,27 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК Й НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимата наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимата да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимата С.С.О., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимата С.С.О., ЕГН ********** на РИ при РУП МВР по местоживеенето й.

 

ПРИЗНАВА подсъдимата С.Х.Х., родена на *** г. в гр. И., живуща ***,  българска гражданка, с основно образование, омъжена, неосъждана, ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № *** г., изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното й състояние, (респ. за наличието на 72% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получила без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 3299,36 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК Й НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимата наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимата да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимата С.Х.Х., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимата С.Х.Х., ЕГН **********  на РИ при РУП МВР по местоживеенето й.

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Ц.Р.П., роден на *** ***.,  български гражданин, със полувисше образование, женен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № *** г., изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното му състояние, (респ. за наличието на 80% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получил без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени  за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 2985,85 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимият наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимият да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимия Ц.Р.П., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимия Ц.Р.П., ЕГН ********** на РИ при РУП МВР по местоживеенето му.

 

ПРИЗНАВА подсъдимата Б.Ш.К., родена на *** г. в гр. Ц. К., живуща в с. гр.,  българска гражданка, със средно образование, омъжена, неосъждана, ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № *** г., изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното й състояние, (респ. за наличието на 74% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получила без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 3326,33 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК Й НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимата наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимата да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимата Б.Ш.К., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимата Б.Ш.К., ЕГН ********** на РИ при РУП МВР по местоживеенето й.

 

ПРИЗНАВА подсъдимия М.А.М., роден на *** ***.,  български гражданин, с основно образование, женен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № *** г., изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното му състояние, (респ. за наличието на 80% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получил без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 3702,42 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимият наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимият да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимия М.А.М., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимия М.А.М., ЕГН ********** на РИ при РУП МВР по местоживеенето му.

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Р.А.М., роден на *** ***.,  български гражданин, с основно образование, женен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № ***, изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното му състояние, (респ. за наличието на 74% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получил без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени  за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 3956,25 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимият наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимият да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимия Р.А.М., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимия Р.А.М., ЕГН ********** на РИ при РУП МВР по местоживеенето му.

 

ПРИЗНАВА подсъдимата С.М.М., родена на *** г. в гр. И., живуща ***, българска гражданка, със средно образование, омъжена, неосъждана, ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № ***, изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното й състояние, (респ. за наличието на 72% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получила без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 3610,54 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК Й НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимата наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимата да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимата С.М.М., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимата С.М.М., ЕГН ********** на РИ при РУП МВР по местоживеенето й.

 

ПРИЗНАВА подсъдимата Н.М. Ф., родена на *** г. в с. Е., живуща в с. с.,  българска гражданка, с основно образование, омъжена, неосъждана, ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № ***, изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното й състояние, (респ. за наличието на 72% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получила без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 3610,54 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК Й НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимата наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимата да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимата Н.М. Ф., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимата Н.М. Ф., ЕГН ********** на РИ при РУП МВР по местоживеенето й.

 

ПРИЗНАВА подсъдимия И.И.Б., роден на *** ***.,  български гражданин, с основно образование, женен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № *** г., изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното му състояние, (респ. за наличието на 72% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получил без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 3594,03 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимият наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимият да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимия И.И.Б., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимия И.И.Б., ЕГН ********** на РИ при РУП МВР по местоживеенето му.

 

 ПРИЗНАВА подсъдимата М.А.Б., родена на *** ***.,  българска гражданка, с начално образование, омъжена, неосъждана, ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № *** г., изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документа неверни обстоятелства за здравословното й състояние, (респ. за наличието на 72% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получила без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 3610,54 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК Й НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимата наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимата да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимата М.А.Б., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимата М.А.Б., ЕГН ********** на РИ при РУП МВР по местоживеенето й.

 

ПРИЗНАВА подсъдимата С.А.Н., родена на *** ***.,  българска гражданка, с основно образование, омъжена, неосъждана, ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документ с невярно съдържание –експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното й състояние, (респ. за наличието на 72% трайно намалена работоспособност), е получила без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 3457,90 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК Й НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимата наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимата да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимата С.А.Н., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимата С.А.Н., ЕГН ********** на РИ при РУП МВР по местоживеенето й.

 

ПРИЗНАВА подсъдимия М.М.Д., роден на *** ***, обл. Р.,  български гражданин, с основно образование, разведен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № *** г., изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното му състояние, (респ. за наличието на 72% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получил без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 3643,56 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимият наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимият да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимия М.М.Д., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимия И.М.М.Д., ЕГН ********** на РИ при РУП МВР по местоживеенето му.

 

ПРИЗНАВА подсъдимата Х.Х.Ш., родена на *** ***.,  българска гражданка, със средно образование, омъжена, неосъждана, ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № *** г., изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното й състояние, (респ. за наличието на 72% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получила без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 4996,83 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК Й НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимата наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимата да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимата Х.Х.Ш., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимата Х.Х.Ш., ЕГН ********** на РИ при РУП МВР по местоживеенето й.

 

ПРИЗНАВА подсъдимата З.Б.П., родена на *** ***, обл. Р., българска гражданка, със средно образование, разведена, неосъждана, ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № *** г., изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното й състояние, (респ. за наличието на 72% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получила без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 3457,90 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК Й НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимата наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимата да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимата  З.Б.П., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимата З.Б.П., ЕГН ********** на РИ при РУП МВР по местоживеенето й.

 

ПРИЗНАВА подсъдимия М.А.М., роден на *** ***., български гражданин, със средно образование, женен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № *** г., изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното му състояние, (респ. за наличието на 72% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получил без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 3291,31 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимият наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимият да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимия М.А.М., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимия М.А.М., ЕГН **********  на РИ при РУП МВР по местоживеенето му.

 

ПРИЗНАВА подсъдимия М.Р.М., роден на *** ***, обл. Р., български гражданин, с основно образование, неженен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. и с. Д., обл. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № *** г., изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното му състояние, (респ. за наличието на 74% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получил без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 3638,06 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимият наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимият да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимия М.Р.М., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимия М.Р.М., ЕГН ********** на РИ при РУП МВР по местоживеенето му.

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Р.М.С., роден на *** ***.,  български гражданин, с основно образование, разведен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № *** г., изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното му състояние, (респ. за наличието на 74% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получил без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 4220,95 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимият наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимият да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимия Р.М.С., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимия Р.М.С., ЕГН ********** на РИ при РУП МВР по местоживеенето му.

 

ПРИЗНАВА подсъдимата З.Н.Р., родена на *** ***, обл. Р., българска гражданка, с основно образование, омъжена, неосъждана, ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № *** г., изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното й състояние, (респ. за наличието на 72% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получила без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 3307,83 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК Й НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимата наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимата да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимата З.Н.Р., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимата З.Н.Р., ЕГН ********** на РИ при РУП МВР по местоживеенето й.

 

ПРИЗНАВА подсъдимата Ф.Ф.Р., родена на *** ***, българска гражданка, с основно образование, омъжена, неосъждана, ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че за времето от *** г. до *** г. в гр. Р. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание – епикриза към ИЗ № *** г. на Хирургично отделение на МБАЛ „Св. И. ***, протокол на МК № *** г., изх. № *** г. издаден от специализирана Лекарска консултативна комисия на Хирургично отделение при МБАЛ „Св. И. *** и експертно решение на ТЕЛК при МБАЛ „Св. И. *** г., като невярното съдържание се изразява в описаните в документите неверни обстоятелства за здравословното й състояние, (респ. за наличието на 72% трайно намалена работоспособност в решението на ТЕЛК), е получила без правно основание чуждо движимо имущество /неследващи парични средства от държавния бюджет предвидени за пенсии за инвалидност, поради общо заболяване/ в размер на 3313,91 лева, собственост на Н. о. и. РУ „С. о.” гр. Р., с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК Й НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОТЛАГА изпълнението на така наложеното на подсъдимата наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата на основание чл. 66, ал. 1 НК и ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 67, ал. 3 НК, в рамките на целия изпитателен срок от пет години, считано от влизане в сила на присъдата, подсъдимата да изпълнява пробационна мярка по чл. 42а, ал. 2, т. 4 НК включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

НА основание чл. 189,  ал. 3  във връзка с ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимата Ф.Ф.Р., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 210.16 лв. (двеста и десет лв. и 16 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  89.75 лв. (осемдесет и девет лв. и 75 ст.) за разноски в съдебното производство.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимата Ф.Ф.Р., ЕГН ********** на РИ при РУП МВР по местоживеенето й.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд - Разград.

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:    

        

                           

         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                                            2.