П Р И С Ъ Д А

 

   377                                     22.06.2012 година                       град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На     двадесет и втори юни                                                         2012 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: АТАНАС ХРИСТОВ

 

 

Секретар: Г.М.

Прокурор: НЕДКА ПЕТРОВА

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело № 331 по описа за 2012  година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият Ж.Ж. Ж. П. роден на *** г. в гр. ...., Р. Франция, с адрес в Р Франция: *****, вилна къща “***, в близост до гр. Н., и адрес ***, французин, френски гражданин, неженен, със средно образование, **** във фирма “***” остров К., неосъждан, за ВИНОВЕН в това, че на 29.11.2009 г. в гр. Разград е управлявал МПС – л.а. “Ситроен Ксантия” с рег. № *****, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 2,34 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК, поради което на осн. чл. 54 НК, му налага наказание ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл. 343г от НК ЛИШАВА подсъдимия Ж.Ж. Ж. П. от право да управлява МПС за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, от което на осн. чл. 59, ал.4 НК, ПРИСПАДА времето през което за същото деяние осъденият е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право.

На осн. чл. 189, ал.3 във вр. с ал.1 НПК, ОСЪЖДА подсъдимият Ж.Ж. Ж. П.да заплати по сметка на републиканския бюджет сумата 100,00 /сто/ лева, представляваща разноски на досъдебното производство, както и да заплати по сметка на Районен съд – Разград сумата от 130 лева представляваща разноски направени в съдебната фаза на процеса.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от постановяването й  пред Окръжен съд - Разград.

 

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: