П Р И С Ъ Д А

 

                                            2012 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На    осми юни                                                                         2012  година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:  СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

                                   

Секретар: Г.А.

Прокурор:  ДАНИСЛАВ НИКОЛОВ                                                      Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело     361   по описа за 2012 година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимият П.Х.П., роден на *** г. в гр. Р., живущ в с.гр., български гражданин, със средно образование, безработен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА НЕВИНОВЕН  в това, че на 09.11.2010 г. в с. Гецово, общ. Разград, е упражнявал професия “Превозвач на пътници и товари” с моторно превозно средство – лек автомобил “Дачия Логан”  с рег. № ****, без да има съответната правоспособност – лиценз за извършване на превоз на пътници и товари и удостоверение за професионална компетентност  изискуеми  по чл. 7, ал. 2 от Закона за автомобилните превози и удостоверение за професионална компетентност за превоз на пътници и товари, изискуемо съгласно чл. 73, ал. 1, т. 2 от Наредба № 33/03.11.1999 г. на МТС за обществен превоз на пътници и товари на територията на Република България, поради което и на основание чл. 304 от НПК ГО ОПРАВДАВА по обвинението за извършено престъпление по чл. 324 ал. 1 от НК.

СЛЕД влизане на присъдата в сила да се уведоми ОДМВР- гр. Р. подсъдимият П.Х.П. със снета по-горе самоличност да бъде снет от общодържавно издирване.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: