П Р И С Ъ Д А

 

     378                                   22.06.2012 година                       град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На     двадесет и втори юни                                                         2012 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: АТАНАС ХРИСТОВ

 

 

Секретар: Г.М.

Прокурор: НЕДКА ПЕТРОВА

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело № 408 по описа за 2012  година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият К.П.К., роден на *** ***, с постоянен адрес ***, бълг. гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 27.08.2008 г. в гр. Разград, в съучастие като съизвършител с М.А.И. от с. гр., е повредил противозаконно чужда движима вещ – счупил челно стъкло и увредил преден капак и таван на л.а. “Алфа Ромео 145” с рег. № ******, на обща стойност 370.00 лева, собственост на Б. Б. А. – престъпление по чл.  216, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК, поради което на основание чл. 54 НК му налага наказание ТРИ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на наложеното наказание за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимия К.П.К. на РИ при РУП МВР по местоживеене на подсъдимия.

ПРИЗНАВА подсъдимият М.А.И., роден на *** ***, с постоянен адрес ***, бълг. гражданин, с основно образование, неженен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 27.08.2008 г. в гр. Разград, в съучастие като съизвършител с К.П.К. от с. гр., е повредил противозаконно чужда движима вещ – счупил челно стъкло и увредил преден капак и таван на л.а. “Алфа Ромео 145” с рег. № ****, на обща стойност 370.00 лева, собственост на Б. Б. А., като макар и непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си – престъпление по чл. 216, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2, във вр. с чл. 63, ал. 1,т. 4  от НК, поради което на осн. чл. 54 НК, му налага наказание ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

Възлага възпитателната работа по отношение на подсъдимия М.А.И. на РИ при РУП МВР по местоживеене на подсъдимия.

ОСЪЖДА, на осн. чл. 189, ал.3 във вр. с ал.1 НПК, подсъдимия К.П.К., роден на *** ***, с постоянен адрес ***, бълг. гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на републиканския бюджет сумата 30,00 /тридесет/ лева, представляваща разноски направени на досъдебното производство.

ОСЪЖДА, на осн. чл. 189, ал.3 във вр. с ал.1 НПК, подсъдимия М.А.И., роден на *** ***, с постоянен адрес ***, бълг. гражданин, с основно образование, неженен, неосъждан, ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на републиканския бюджет сумата 30,00 /тридесет/ лева, представляваща разноски направени на досъдебното производство.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от постановяването й пред Окръжен съд - Разград.

 

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: