П Р И С Ъ Д А

 

          363                 2012 година                               град Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На двадесети Юни                                                                    2012 година    

В публично заседание в следния състав:

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

 

Секретар: В.Д.

Прокурора: Павлина Узунова

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело № 444 по описа за 2012 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият А.Ю.Х., роден на *** ***, ж. к. “О.” № *, ет. *, ап. *, български гражданин, със средно образование, неженен, работи, осъждан, ЕГН  ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 26.05.2012 г. в гр. Р. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу  орган на властта – мл. полицейски инспектор К.Д.К. ***, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325, ал. 2, пр. 1, 3 и 4 във вр. с ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 във връзка с чл. 36 от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА В РАЗМЕР НА ТРИ ГОДИНИ, ИЗТЪРПЯВАНЕТО на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА ЗА ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК В РАЗМЕР НА ПЕТ ГОДИНИ.

ПРИЗНАВА подсъдимият А.Ю.Х., ЕГН  ********** ЗА НЕВИНОВЕН в това на 26.05.2012 г. в гр. Р. да се е заканил спрямо длъжностно лице – мл. полицейски инспектор К.Д.К. *** при изпълнение на службата му, че ще му нанесе побой и ще му причини лека телесна повреда, и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК И ГО ОПРАВДАВА по това обвинение.

ПРИЗНАВА подсъдимият А.Ю.Х., ЕГН  ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 26.05.2012 г. в гр. Р. е унищожил противозаконно чужди движими вещи – две орнаментни стъкла на автобусна спирка, собственост на Община Разград на стойност 36.00 лева – престъпление по чл. 216, ал. 1 НК, поради което и на основание чл. 54 във връзка с чл. 36 от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА В РАЗМЕР НА ШЕСТ МЕСЕЦА, ИЗТЪРПЯВАНЕТО НА КОЕТО на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА ЗА ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК В РАЗМЕР НА ТРИ ГОДИНИ.

НА основание чл. 23, ал. 1 от НК ОПРЕДЕЛЯ ЕДНО ОБЩО НАКАЗАНИЕ в размер на най-тежкото от така наложените, а именно ТРИ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, ИЗТЪРПЯВАНЕТО НА КОЕТО ОТЛАГА ЗА ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК В РАЗМЕР НА ПЕТ ГОДИНИ.

ОСЪЖДА подсъдимият А.Ю.Х., ЕГН  **********, да заплати по сметка на държавния бюджет сумата 35,00 /тридесет и пет/ лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата 20,00 /двадесет/ лева разноски в съдебното производство.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок от днес пред РОС.

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: