П Р И С Ъ Д А

 

          415                                 2012 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На   десети юли                                                              2012 година

В публично заседание в следния състав

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

                 

                                                                   

Секретар: Д.Д.

Прокурор:    

Като разгледа докладваното от съдията

НЧХ дело №  426           по описа за 2012   година

 

П Р И С Ъ Д И:

                                            

ПРИЗНАВА подсъдимата М.С.С. – родена на 21.02.78 г. в гр. Разград, живуща ***, български гражданин, със средно спец. Образование, работи, неомъжена, неосъждана, ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че на 08.12.2011 г. в гр. Разград е причинила на А.Ц.М. *** телесна повреда изразяваща се в контузия в лицевата част на главата с оток на меките тъкани в средната част на челото, повърхностно охлузване на кожата към основата на носа, мозъчно сътресение леко изразено по тяжест без изпадане в безсъзнателно състояние, навяхване на лявата гривнена става довели до временно разстройство на здравето неопасно за живота на пострадалата – престъпление по чл. 130, ал.1 от НК.

НА ОСНОВАНИЕ чл.78а, ал.1 от НК ОСВОБОЖДАВА подсъдимата от наказателна отговорност, като й налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в размер на 1500 лв.

ОСЪЖДА на основание чл.45 от ЗЗД подсъдимата М.С.С. със снета по- горе самоличност да заплати на А.Ц.М. сума в размер на 1800.00 лв. представляваща обезщетение за причинените от деянието неимуществени вреди, както и 48.39 лв. имуществени вреди ведно със законната лихва считано от 08.12.2011 г. до окончателното изплащане на сумата, като ОТХВЪРЛЯ предявеният гр. иск за причинените неимуществени вреди до първоначалния му размер 2000 лв., както и за претърпените имуществени вреди до първоначалния му размер от 63.39 лв.  като неоснователни и недоказани.

ОСЪЖДА на осн. чл.189, ал.3 от НПК подсъдимата М.С.С. със снета по- горе самоличност да заплати на А.Ц.М. 172.00 лв. представляващи  разноски по делото.

ОСЪЖДА подсъдимата М.С.С. със снета по- горе самоличност да заплати в полза на РРС държавна такса върху уваженият размер на гр. иск в размер на 74.00 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване   в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: