Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е

                    55                                               03.08.2012 година                                 град Разград

 

                                  

                                                      В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД                                                            ....................... състав

на пети юли                                                                        две хиляди и дванадесета година

В публичното заседание в следния състав:

                                                                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

 

секретар В.Д.

прокурор ………………..,

като разгледа докладваното от съдията

брачно дело                                                 21                                  по описа за 2012 година

 

 Р    Е    Ш    И    :

 

      ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между А.С.Г. ЕГН **********,*** и Г.П.Г., ЕГН **********,***, сключен на *** г. с акт № *** г. на Община Разград, по взаимно съгласие на съпрузите.

                    УТВЪРЖДАВА постигнатото между съпрузите споразумение, както следва:

      РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на роденото от брака малолетно дете Г.Г.Г., ЕГН ********** се предоставят на майката А.С.Г. ЕГН **********, като на бащата Г.П.Г., ЕГН ********** се определя режим на лични отношения с детето, както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца, от 10,00 ч. в съботния до 18,00 ч. в неделния ден, като бащата има право да вижда и взема детето при себе си, с преспиване,  както и двадесет дни през лятото, несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката, а извън тези дни – след уговорка с майката.

      Бащата Г.П.Г., ЕГН ********** СЕ ЗАДЪЛЖАВА  да изплаща ЕЖЕМЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА на малолетното си дете Г.Г.Г., ЕГН ********** чрез неговата майка и законен представител А.С.Г. ЕГН **********, в размер на 100,00 лв. /сто лева/, считано от влизане в сила решението за прекратяване на брака, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до настъпване на предпоставките за изменяване или прекратяване  на издръжката.

      Бащата Г.П.Г., ЕГН ********** СЕ ЗАДЪЛЖАВА  да изплати ИЗДРЪЖКА на малолетното си дете Г.Г.Г., ЕГН ********** чрез неговата майка и законен представител А.С.Г. ЕГН **********, за минал период в размер на шест месечни вноски по 100,00 лв. /сто лева/, в общ размер на 600,00 лв./шестотин лева/.

     Ползването на семейното жилище, находящо се в гр. Р., ж.к. “***********, не е предмет на настоящото споразумение, тъй като имотът не е собственост на съпрузите, а се ползва от тях под наем. 

     Притежаваните от съпрузите движими вещи и дребна покъщнина са разпределени от тях доброволно в периода преди настоящия брачен процес.

     Съпрузите А.С.Г. ЕГН ********** и Г.П.Г., ЕГН **********, след прекратяване на брака не си дължат издръжка един на друг.

      След прекратяване на брака съпругата ще носи предбрачното си фамилно име – Н.

      Разноските по брачното производство остават за всеки от съпрузите, така както са направени от тях.

     С така постигнатото споразумение, страните заявяват, че ликвидират всички спорове помежду си и никой от тях няма и не ще има в бъдеще, каквито и да било претенции по отношение на другия съпруг.

 

       ОСЪЖДА А.С.Г. ЕГН **********,***  да заплати по сметка на РРС държавна такса в размер на 20,00 лв.

 

      ОСЪЖДА  Г.П.Г., ЕГН **********,*** да заплати по сметка на РРС държавна такса за производството в размер на 20,00 лв. и 72,00 лв. – държавна такса, върху размера на дължимата издръжка.

 

         Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ                                                                                                                                                                                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: