П Р И С Ъ Д А

 

                                           2012 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На     двадесети септември                                                              2012 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

 

 

 

Секретар: Г.М.

Прокурор:

Като разгледа докладваното от съдията

НЧХ дело № 419 по описа за 2012  година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият М.О.М., роден на *** ***, бълг. гражданин, с основно образование, неженен, ученик в ****** гр. Разград в 12-ти клас, неосъждан, адрес ***, ЕГН **********, за НЕВИНОВЕН в това на 16.03.2012 година в с. Стражец пред хранителен магазин, собственост на М.К. да е нанесъл побой, в резултат на което да е причинил лека телесна повреда, изразяваща се в разкъсно-контузна рана по лигавицата на долна устна в дясно, насинявания и охлузвания на кожата в областта на дясно око, лактите на двете ръце и двете колена, довели до временно разстройство на здравето неопасно за живота на Б.С.С. ***– престъпление по чл. 130, ал. 1, поради което и на основание чл. 304 от НПК ГО ОПРАВДАВА по повдигнатото обвинение.

ОТХВЪРЛЯ предявения от Б.С.С., ЕГН **********,***, против М.О.М., ЕГН ********** *** граждански иск, за сумата от 6000.00 лв., представляваща обезщетение за претърпените неимуществени вреди в следствие на деянието, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 16.03.2012 година до окончателното й изплащане, като НЕОСНОВАТЕЛЕН и НЕДОКАЗАН.

ОТХВЪРЛЯ искането за присъждане на направените по делото разноски от страна на Б.С.С., ЕГН ********** ***, като НЕОСНОВАТЕЛЕН.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: