П Р И С Ъ Д А

 

                                    05.09.2012 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На         пети септември            2012 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:   СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

                                                                                     Л.К.

                                                                                      Н.С.

 

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:    СЕВЕРИНА МОНЕВА

Като разгледа докладваното от съдията                                                 НОХ  дело №    705   по      описа за   2012   година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

                   ПРИЗНАВА  подсъдимият К.К.Т.  роден на ***г***, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН  в това, че :

                   1. На 14.08.2012г. в гр. Разград  в условията на опасен рецидив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото -  отправил обиди и псувни към полицейски служители – И.М.И. ***, П.С.Д. ***, С.С.С. ***, А.И.К. ***,  Е.Р.Е. *** и И.С.И. ***, като по своето съдържание деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е съпроводено със съпротива срещу орган на властта И.М.И. ***, А.И.К. ***,  Е.Р.Е. *** и И.С.И. ***, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред – престъпление  по чл.325 ал.4 във вр. с ал.2 пр.1, пр.3 и пр.4 във вр. с ал.1 от НК, поради

което и на основание чл. 54 ал.1 във вр. с чл.58а ал.1 от НК му налага наказание  ДВЕ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА при “СТРОГ” режим в затвор.

                   ПРИЗНАВА  подсъдимият К.К.Т.  роден на ***г***, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН  в това, че:

                    2. На 14.08.2012г. в гр. Разград в условията на продължавано престъпление противозаконно е повредил чужда  недвижима вещ – сграда на РУП Разград, като счупил огледало с размери 0.40/0.35 м. на стойност 10.00 лева, собственост на ОДМВР гр.Разград, повредил недвижима вещ, като е повредил стена на заведение “******”  в гр. Разград  на стойност 7.50 лева и унищожил 3 броя чаши с вместимост 0.250 мл. на стойност 4.50 лева и 1 брой маса с размери 1м./0.6м на стойност 40.00 лева, на обща стойност 52.00 лева, собственост на “******” ЕООД с управител А.Р.А. ***, всичко на обща стойност 62.00 лева – престъпление по чл. 216 ал.1, във вр. с чл.26 ал.1 от НК, поради което и на основание чл.54 ал.1, вр. чл.58а ал.1 НК му налага наказание ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА при “СТРОГ” режим в затвор.

                  НА ОСНОВАНИЕ  чл.23 ал.1 от НК определя на подсъдимият К.К.Т.   със снета по-горе самоличност   ОБЩО  наказание в размер на по-тежкото, а именно ДВЕ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което да изтърпи при “СТРОГ” режим в затвор.

                 НА ОСНОВАНИЕ чл.92 ал.1 от НК постановява подс. К.К.Т.  със снета по-горе самоличност  наред с наказанието “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” да бъде настанен за принудително лекуване поради  зависимостта му към опиати.

                НА ОСНОВАНИЕ чл.59 ал.1 от НК ПРИСПАДА  времето през което подсъдимият К.К.Т.  е бил задържан, считано от 15.08.2012г.

                ОСЪЖДА   подсъдимият К.К.Т.  със снета по-горе самоличност да заплати  по сметка на Републиканския бюджет сумата от    100 .00 /сто/ лева за разноски по делото.

                ВЕЩЕСТВЕНИТЕ  доказателства – нож и шишенце след влизане на присъдата в сила да бъдат върнати на подсъдимият.

              ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                               СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.

 

 

                                                                                                 2.