П Р И С Ъ Д А

 

                                    14.09.2012 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На        четиринадесети септември                                         2012 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:   СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

 

 

Секретар: Д.Д.

Прокурор:    Любомир Георгиев

Като разгледа докладваното от съдията                                                 НОХ  дело №    707  по      описа за   2012   година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

             ПРИЗНАВА  подсъдимият Ж.А.Р. роден на ***г***, български гражданин, с начално образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН  в това, че на 21.08.2012г. в гр. Разград е управлявал МПС – л.а. “Фолксваген Транспортер” с рег. № ***** без да притежава съответно свидетелство за управление на МПС, като деянието е извършено в едногодишния срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление № 1028/25.07.2011г. влязло в сила на 27.08.11г., издадено от Началника  на РУП Разград към ОД МВР Разград за управление на МПС без да притежава съответното свидетелство за управление – престъпление по чл.343в ал.2, във вр. с ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК МУ НАЛАГА НАКАЗАНИЕ ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което да изтърпи при СТРОГ РЕЖИМ в затворническо общежитие от закрит тип.

               НА ОСНОВАНИЕ чл. 68, ал.1 от НК ПОСТАНОВЯВА подсъдимия Ж.А.Р. със снета по- горе самоличност да изтърпи отделно наказанието ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което му е определено като общо наказание с протоколно определение по ЧНД № 295/12 г. по описа на РРС,  при СТРОГ РЕЖИМ в затворническо общежитие от закрит тип.

              

 

               ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: