П Р И С Ъ Д А

 

  555                    25.09.2012 година                                   град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На       двадесет и пети септември                                           2012 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: АТАНАС ХРИСТОВ

                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Н.С.

                                                                    Р.Н.

 

Секретар:  П.Т.

Прокурора: С. М.

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №   749   по описа за 2012 година

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Т.К.С., роден на *** г. в гр. Т., живущ ***, български гражданин, с основно образовани, неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на *** г. в гр. Р. в условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у М.М.Д. от с. гр., че ще го транспортира с МПС до планина около гр. С.  и с това е причинил на М.М.Д. имотна вреда в размер на 500.00 лева – престъпление по чл. 211, пр. 2 във връзка с чл. 209, ал. 1 от НК,  поради което и на основание чл. 54 НК, му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ТРИ ГОДИНИ, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип, на осн. чл. 60, ал.1 и чл. 61, т.2 ЗИНЗС.

На осн. чл. 59 НК, ПРИСПАДА, от горепосоченото наказание времето *** г. до настоящия момент, през което подсъдимия Т.К.С. е бил задържан по ЗМВР, по чл. 64, ал.2 НПК, и е търпял  МНО Задържане под стража.

На основание чл. 70, ал.7 НК, ПРИВЕЖДА в изпълнение неизтърпяната от подсъдимия Т.К.С. част от наказанието Лишаване от свобода за срок от ЕДНА ГОДИНА, ЕДИН МЕСЕЦ И ДВАНАДЕСЕТ ДНИ, по ЧНД *** г. на разградския районен съд, относно предсрочно условно освобождаване по ЧНД № *** г. на ОС- П. На осн. чл. 60, ал.1 и чл. 61, т.2 ЗИНЗС, така приведеното наказание лишаване от свобода, следва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип.

  ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред Окръжен съд – Разград.

 

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:                    1.                                    2.