Р Е Ш Е Н И Е

№ 81/01.10.2012 г.,гр.Разград

                                    

В   И М Е Т О     Н А     Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД-РАЗГРАД

на двадесет и четвърти септември,  две хиляди и дванадесета година ,

в публично заседание , в следния състав :              

 

 

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ :М. НОВАКОВА

 

 

секретар : В.Д.

прокурор :

като разгледа докладваното от съдията

бр.дело №61 по описа за 2012 г.

за да се произнесе взе пред вид следното:

 

                                            Р Е Ш И :

            ПРЕКРАТЯВА брака между П.Й.Я. с ЕГН-********** *** М.М. С. с ЕГН-********** ***, сключен на 12.12.20**г. с акт №0217 на община Разград, като дълбоко и непоправимо разстроен, без да се произнася по въпроса за вината.

            ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение според което:

            ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права спрямо  детето Ц., родена на ***г., на майката-М.М. С. с ЕГН-**********, с право на бащата П.Й.Я. с ЕГН-********** да го вижда и взема при себе си два пъти в месеца след обаждане и разрешение от майката, както и 15 дни през лятото и 15 дни през зимата, които дни несъвпадат с платения годишен отпуск на майката.

            ОСЪЖДА П.Й.Я. с ЕГН-********** *** заплаща на детето си Ц. с ЕГН-**********, чрез нейната майка и законна представителка М. С.М. с ЕГН-********** ***, месечна издръжка в размер на 100 лева/сто лева/ от 25-то до 30-ти число, считано от 01.07.2012г.

            ОСЪЖДА П.Й.Я. с ЕГН-********** *** да заплати на районен съд-гр.Разград  72 лева държавна такса изчислена върху размера на присъдената издръжка.

            ДОПУСКА след развода жената да носи предбрачното си фамилно име-С..

            ОСЪЖДА П.Й.Я. с ЕГН-********** *** и М.М. С. с ЕГН-********** *** да заплатят на районен съд-гр.Разград, всеки поотделно, допълнителна държавна такса в размер на 20 лева.

            Решението подлежи на обжалване пред РОС в двуседмичен срок от връчването му на страните.                                                                                                                                                                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: