П Р И С Ъ Д А

 

                                2012 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На          шестнадесети октомври                                            2012 година     

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Н.С.

                                                                          И.М.                                                                                                

                        

Секретар:  П.Т.

Прокурора: Л. Г.

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №   604   по описа за 2012 година

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимия К.И.М., роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че:

1. На *** г. в гр. Р., в условията на продължавано престъпление и повторност, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот е отнел чужди движими вещи:

  - 1. бр. СД плеър марка “P.  DEN 2300 на стойност 120.00 лв. и 1 бр. флаш памет марка “A. на стойност 12.00 лв., на обща стойност 132.00 лв. от владението на М. *** и собственост на “МСМ” ООД гр. Р., с управител М. ***;

- 1 бр. мъжка черна кожена чантичка на стойност 5.00 лв., 1 бр. лична карта на стойност 20.50 лв., 1 бр. шофьорска книжка (СУМПС) на стойност 13.50 лв., 1 бр. застрахователна полица на стойност 1.40 лв., 1 бр. малък талон за лек автомобил на стойност 13.00 лв. и парична сума в размер на 20.00 лв., на обща стойност 73.40 лв. от владението на А.Р.А. ***, всичко на обща стойност 205.40 лв., без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като случаят не е маловажен – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 1 и т. 7 във връзка с чл. 194, ал.1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 във връзка с чл. 36 от НК МУ налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА В РАЗМЕР НА ШЕСТ ГОДИНИ.

         НА ОСНОВАНИЕ чл. 58а, ал. 1 от НК намалява така определеното наказание с 1/3 и ПОСТАНОВЯВА подсъдимия К.И.М., ЕГН ********** да изтърпи наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ЧЕТИРИ ГОДИНИ при първоначален СТРОГ режим в затворническо общежитие от закрит тип.

2. ПРИЗНАВА подсъдимия К.И.М., ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на *** г. в гр. Р., противозаконно е присвоил чужда движима вещ, която е владеел – 1 бр. велосипед марка “Т.” с 18 скорости, на стойност 90.00 лв., собственост на М.М.С. *** – престъпление по чл. 206, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 във връзка с чл. 36 от НК МУ налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ДВЕ ГОДИНИ, като на основание чл. 58а, ал. 1 от НК НАМАЛЯВА така определеното наказание с 1/3 и ПОСТАНОВЯВА подсъдимия К.И.М., ЕГН ********** да изтърпи наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА при първоначален СТРОГ режим в затворническо общежитие от закрит тип.

НА основание чл. 23, ал. 1 от НК ОПРЕДЕЛЯ едно общо наказание на подс. К.И.М. в размер на най-тежкото от тях, а именно:  ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ЧЕТИРИ ГОДИНИ, при първоначален СТРОГ режим в затворническо общежитие от закрит тип.

         НА основание чл. 189 НПК ОСЪЖДА подсъдимия К.И.М., ЕГН ********** да заплати по сметка на Републиканския бюджет сумата 45.00 (четиридесет и пет) лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Р. сумата 15.00 (петнадесет) лева – разноски на съдебното производство.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                                        2.