П Р И С Ъ Д А

 

                           2012 година                               град Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                      наказателен състав

На втори октомври                                                              2012 година         

В публично заседание в следния състав:

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

 

                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Н.С.

                                                                  М. Б.

                                                                 

Секретар: В.Д.

Прокурора: ВЕСЕЛИН ЯКИМОВ

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело № 649 по описа за 2012 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият Г.С.С., роден на *** ***, живущ ***, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 29.03.2012 година около 20.00 часа в град Р. се е заканил на П.И.П. *** с престъпление против неговата личност /изразяващо се в отправените думи “Абе ти какво си мислиш, ще те унищожа”. “Ще разбереш, кой, кой се обажда, до три дни да си напуснал Р., иначе става лошо/ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването й – престъпление по чл. 144, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК му налага наказание ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което да изтърпи ПРИ СТРОГ ПЪРВОНАЧАЛЕН РЕЖИМ В ЗАТВОРНИЧЕСКО ОБЩЕЖИТИЕ ОТ ЗАКРИТ ТИП.

ПРИЗНАВА подсъдимия Г.С.С., роден на *** ***, живущ ***, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** ЗА НЕВИНОВЕН в това на 29.03.2012 година в град Р. се е заканил на П.И.П. с убийство, като ГО ОПРАВДАВА по обвинението за извършено престъпление по чл. 144, ал. 3 от НК.

На основание чл. 68, ал. 1 от НК ПОСТАНОВЯВА подсъдимия Г.С.С., ЕГН ********** ДА ИЗТЪРПИ наложеното наказание ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА по НОХД № 890/2011 година на РС град Р., ПРИ ПЪРВОНАЧАЛЕН СТРОГ РЕЖИМ В ЗАТВОРНИЧЕСКО ОБЩЕЖИТИЕ ОТ ЗАКРИТ ТИП.

НА основание чл. 45 от ЗЗД ОСЪЖДА подсъдимият Г.С.С., ЕГН ********** да заплати на П.И.П. *** сума в размер на 3 000 лева, представляваща обезщетение за причинените от деянието неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 29.03.2012 година до окончателното й изплащане, като ОТХВЪРЛЯ предявения граждански иск до първоначално предявения размер от 10 000 лева като неоснователен и недоказан.

ОСЪЖДА подсъдимият Г.С.С., ЕГН **********, да заплати по сметка на Районен съд град Разград, сумата 120 лева, представляваща ДТ върху уважената част от гражданския иск.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок от днес пред РОС.

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:              

 

                           

                                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

 

                                                                                        2.