Р Е Ш Е Н И Е 

Номер 324                                             23.11.2012 г.,                                   гр.Разград

 

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд

На     двадесет и трети октомври                                         две хиляди и дванадесета година

В открито съдебно заседание, в състав:

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:Константин Косев

Секретар

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдият гр.д. №652/2012 г.

            Производството е по реда на чл.239 от ГПК.

            Депозирана е искова молба от “БНП П. П. Ф.” ЕАД – гр. София срещу Ц.Д. ***, с която при условията на обективно съединяване на исковете са предявени такива за установяване  дължимостта на сумите 481,04 лв. – дължими от ответника вноски по договор за кредит от 30.07.2009г., сумата 78,96 договорна лихва, както и сумата  117,96  лв лихва  за забава за  периода от 20.08.2009г. до подаване на заявлението по чл.410 ГПК, както и законната лихва от датата на подаване на заявлението по чл.410 от ГПК и присъдените  по заповедното производство държавна такса от 25 лв и юрисконсултско възнаграждение от 100 лв /общо 125 лв разноски по заповедното производство/.  Претендира и за заплащане на направените разноски. Твърди се, че ответницата дължи тези суми по договор за кредит, като не изпълнила задълженията си и е оспорила издадената в този смисъл срещу нея заповед за изпълнение по реда на чл.410 от ГПК.

            Ответникът не заявява становище по иска.

Предвид искането за постановяване на неприсъствено решение, съдът счита, че предпоставките за постановяване на същото са налице – на ответника му е указана тази възможност, той не е представил становище и не е изпратил представител в с.з. и от представените доказателства /договор за  кредит и общи условия към него, справки за изчислена мораторна лихва/, както и материалите по приложеното ч. гр.д. №2357/11г.  на РРС може да се направи вероятен извод, че исковете  са основателни изцяло.

Основателно е и искането за присъждане на съдебни разноски.

            По гореизложените съображения, Съдът:

                                                                            Р Е Ш И :

           ПРИЕМА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на “БНБ П. П. Ф” ЕАД – гр. С. ЕИК *********, адрес гр. С., ж.к. М. *, Бизнес парк София,  че  Ц.Д.Й.  ЕГН ********** от гр. Разград ДЪЛЖИ на   “БНБ П. П. Ф” ЕАД – гр. София ЕИК *****, адрес гр. С., ж.к. М. *, Бизнес парк София сумата 481,04 лв. – дължими от ответника вноски по договор за кредит от 30.07.2009г., ведно със законната лихва върху главницата от датата на подаване на заявлението по чл.410 от ГПК /13.12.2011г./ до окончатгелното плащане, сумата 78,96 договорна лихва, както и сумата  117,96  лв лихва  за забава за  периода от 20.08.2009г. до подаване на заявлението по чл.410 ГПК и присъдените  по заповедното производство държавна такса от 25 лв и юрисконсултско възнаграждение от 100 лв.

                 ОСЪЖДА Ц.Д.Й.  ЕГН ********** от гр. Разград да заплати на БНБ П. П. Ф.” ЕАД – гр. София ЕИК ******, адрес гр. С., ж.к. М. *, Бизнес парк София сумата от 125 лв за разноски по настоящото производство.

                   Решението не подлежи на обжалване като постановено при условията на чл.238 и сл. ГПК.

                        Решението  по делото да се докладва на съдията докладчик по ч.гр.д. №2357/2011 г. за издаване на изпълнителен лист в хипотезата на чл.416 от ГПК.

                                                           

                                                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: