Р Е Ш Е Н И Е

Номер 96                                             06.11.2012 г.                                      гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                            състав

На    тридесет и първи  октомври                                        две хиляди и дванадесета година   

в публично заседание в състав:

 

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

секретар   Г.А.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№ 64 по описа за 2012 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

           

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Д.И.К., ЕГН ********** с постоянен адрес *** и А.Г.П., ЕГН ********** с постоянен адрес ***  с акт №*** от *** г. в гр. Р. поради ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО на осн. чл. 49 от СК.

          ПРЕДОСТАВЯ упражняването на РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на роденото от брака дете Н. А. Г., ЕГН ********** на майката Д.И.К., ЕГН ********** и определя местоживеенето на детето при нея, като на бащата А.Г.П., ЕГН ********** определя РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ с Н. А. Г., ЕГН ********** всяка първа и трета седмица  от месеца от 10,00 часа в събота до 18,00 часа в неделя и  двадесет дена през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

          ОСЪЖДА А.Г.П., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАЩА на непълнолетната си дъщеря Н. А. Г., ЕГН ********** със съгласието на нейната майка Д.И.К., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ежемесечна парична издръжка в размер на 130 лв. / сто и тридесет лева/, считано от ***  г. ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства, които водят до изменение или прекратяване на издръжката и ОТХВЪРЛЯ ИСКА в останалата му част до първоначално предявения размер като НЕОСНОВАТЕЛЕН И НЕДОКАЗАН.

ОСЪЖДА Д.И.К., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС държавна такса 10 лв. /десет лева/ за иска за развод.

ОСЪЖДА  А.Г.П., ЕГН ********** с постоянен адрес ***  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна д.т. за иска за развод 35 лв. /тридесет и пет лева/ и 187,20 лв.  /сто осемдесет и седем лева и двадесет стотинки/ държавна такса върху присъдения размер на издръжката.

          Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен  срок от връчването му на страните.                                    

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: