Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер  104                             28.11.2012 г.                  гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд на 15.11.2012г. в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

Секретар:      Д.Д.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията бр.д. № 103 по описа за 2012 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между М.Т.А., ЕГН ********** *** и А.В.А., ЕГН ********** ***,  на 21.11.1992г. в гр. Разград, с акт № **, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1. Упражняването на родителските права на Т. А.А., ЕГН ********** се предоставя на майката М.Т.А., ЕГН ********** *** с местоживеене ***, а на бащата А.В.А., ЕГН ********** *** се определя режим на лични отношения всяка първа и трета събота и неделя на месеца от 8 часа събота до 18 часа неделя, както и един месец през лятото, несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката. А.В.А., ЕГН ********** *** се съгласява да заплаща на детето Т. А. А., чрез неговата майка и законен представител ежемесечна издръжка  в размер на 80 лв., считано от 01.11.2012г., ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, до настъпване на законови основание за изменението или прекратяването.

2.  Съпрузите след развода няма да си дължат издръжка едни на друг.

3. М.Т.А., ЕГН ********** *** след развода  ще носи предбрачното си име К.

4.  Ползването на семейното жилище, находящо се в гр. Разград, ул ********* се предоставя на майката М.Т.А., ЕГН ********** *** до навършване на пълнолетие на детето Т.А. А., ЕГН **********.

ОСЪЖДА М.Т.А., ЕГН ********** ***  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград държавна такса 15 лв. за промяна на фамилното й име.

ОСЪЖДА М.Т.А., ЕГН ********** ***  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград държавна такса 20 лв. за прекратяването на брака.

ОСЪЖДА А.В.А., ЕГН ********** ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград държавна такса за прекратяването на брака в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА А.В.А., ЕГН ********** ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград държавна такса за присъдената издръжка, в размер на 57.60 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд –Разград само в частта за таксите и разноските в двуседмичен срок от връчването му на страните.

В останалата му част решението не подлежи на обжалване, на осн. чл. 330, ал. 5 ГПК.

 

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: