П Р И С Ъ Д А

 

                                2012 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На        първи ноември                                                             2012 година    

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ Б.

                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Н.К.

                                                                     Р.Н.

                         

 

Секретар:  П.Т.

Прокурора: В. Я.

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №   468   по описа за 2012 година

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимия П.К.П., роден на *** ***, живущ ***, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА НЕ ВИНОВЕН в това за времето от м. януари *** г. до *** г. в гр. Р., да е извършил приготовление към престъпление по чл. 308, ал. 2 от НК, като набавил и подготвил средства – Дипломи за завършено средно образование и Дипломи за завършено висше образование, Свидетелство за правоспособност по заваряване, Свидетелство за основно образование с № ***  г., Свидетелство за професионална квалификация от Техникум по транспорт “Х. С.” гр. Р., български и чуждестранни документи за самоличност, които е сканирал и качил като компютърни файлове на собствения си компютър марка “L.”, с надпис “J.”, извършил е корекции във файловете, като е сменял номерата на дипломите, снимките на лицата, създал е файл на Диплома за завършено средно специално образование – Серия ***, № ***, рег. № *** г. на свое име П.К.П., ЕГН **********; създал е файлове на официални удостоверителни знаци: - кръгъл печат с надпис “ТАМ “Ш. П.” гр. Р., в средата с герб и надпис “Република България”; кръгъл печат с надпис РУ “А. К.”, в средата с герб и надпис “Република България”, както и празни бланки от Диплома за завършено средно образование, Серия ***, свидетелство за зрелост, Серия ***, Удостоверение за психологическа годност, серия ****** за да бъдат използвани при съставяне на неистински официални документи и преправяне съдържанието на официални документи – дипломи за завършено образование и придобита квалификация, с цел същите да бъдат използвани – престъпление по чл. 308, ал. 5, пр. 2 във връзка с ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 304, пр. 2 от НПК ГО ОПРАВДАВА по повдигнатото обвинение.

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ доказателства

– 1 бр. черна кутия – компютърно устройство с надпис “J.” върху горната част на кутията и марка L. на компактдисковото устройство – бяло на цвят;

- 1 бр. принтиращо устройство, марка “С.”, модел C., фабр. № ***, сив на цвят, след влизане в сила на присъдата на основание чл. 112, ал. 1 от НПК да бъдат върнати на свид. К.П.К..

         ВЕЩЕСТВЕНИТЕ доказателства

- 1 брой бланка на Удостоверение за психологическа годност, сер. ******;

- 1 брой бланка Свидетелство за зрелост сер. ***;

- 1 брой бланка за диплома за завършено средно образование сер. ***;

- 1 брой банкова карта V. на Райфайзен банк № ***;

- 2 броя идентични снимки на мъж;

- 1 брой копие на Удостоверение за раждане на И. Ш. (оригинала е върнат на лицето от РП Цв. Б.), на основание чл. 112, ал. 1 от НПК да бъдат унищожени след влизане в сила на присъдата.

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ доказателства

- 1 брой Удостоверение за семейно положение на Н. Д.;

- 1 брой Удостоверение за раждане на Н. Д., с превод на гръцки език да бъдат върнати след влизане в сила на присъдата на Н. З. Д., гр. Р., ул. „Св. К.”, № ***, вх. ***, ет. ***.

 

- 1 брой Удостоверение за семейно положение на И. Щ. да бъде върнато след влизане в сила на присъдата на И. Т. Щ. гр. К., ул. „8 март” № ***, вх. ***, ет. ***.

- 1 брой Свидетелство за зрелост и квалификация № *** на Н. М. А. да й бъде върнато след влизане в сила на присъдата на адрес ***.

 

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                                             2.