П Р И С Ъ Д А

 

   735                                            2012 година                       град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На     тридесети ноември                                                         2012 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

 

 

Секретар: Г.А.

Прокурор: ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело № 885  по описа за 2012  година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият К.П.К., роден на *** ***, с постоянен адрес ***, бълг. гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 27.08.2008 г. в гр. Разград, в съучастие като съизвършител с М.А.И. от с. гр., е повредил противозаконно чужда движима вещ – счупил челно стъкло и увредил преден капак и таван на л.а. “Алфа Ромео 145” с рег. № *****, на обща стойност 370.00 лева, собственост на Б.Б.А. – престъпление по чл.  216, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК, поради което на основание чл. 54 НК му налага наказание ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на наложеното наказание за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

ПРИЗНАВА подсъдимият М.А.И., роден на *** ***, с постоянен адрес ***, бълг. гражданин, с основно образование, неженен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 27.08.2008 г. в гр. Разград, в съучастие като съизвършител с К.П.К. от с. гр., е повредил противозаконно чужда движима вещ – счупил челно стъкло и увредил преден капак и таван на л.а. “Алфа Ромео 145” с рег. № *****, на обща стойност 370.00 лева, собственост на Б.Б.А., като макар и непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си – престъпление по чл. 216, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2, във вр. с чл. 63, ал. 1,т. 4  от НК, поради което на осн. чл. 54 НК, му налага наказание ТРИ  МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл. 69, ал. 1 във вр. с  чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА за изпитателен срок от ЕДНА  ГОДИНА.

ОСЪЖДА, на осн. чл. 189, ал.3 във вр. с ал.1 НПК, подсъдимите К.П.К., М.А.И. със снега по-горе самоличност  ДА ЗАПЛАТЯТ по сметка на републиканския бюджет сумата 60,00 /шестдесет / лева, представляваща разноски направени на досъдебното производство и 30,00 /тридесет/ лева по сметка на Районен съд гр. Разград, представляващи разноски в съдебната фаза.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от постановяването й пред Окръжен съд - Разград.

 

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: