Р Е Ш Е Н И Е

 

20.11.2012 г., гр.Разград

 

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд на   25.10.2012г. открито съдебно заседание, в състав:

                                              Председател: Атанас Христов

Секретар: В.Д.

Прокурор:

Като разгледа докладваното от съдията Гр.д. 1174/2012 г.

 

Р Е Ш И :

 

ПОСТАНОВЯВА децата Н.Т.М., ЕГН ********** и Т.Т.М., ЕГН ********** да живеят при баща си  Т.М.Т., ЕГН  **********, с постоянен адрес ***.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на децата Н.Т.М., ЕГН ********** и Т.Т.М., ЕГН ********** на техния баща Т.М.Т., ЕГН  **********, с постоянен адрес ***.

ОПРЕДЕЛЯ РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ на децата с майката Е.Н.К., ЕГН **********, с постоянен адрес *** с децата всяка първа и трета събота от месеца  от 09.00 часа в съботния ден до 17.00 часа на неделния ден и един месец през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на бащата.

ОСЪЖДА Е.Н.К., ЕГН **********, с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАЩА на малолетните си деца  Н.Т.М., ЕГН ********** и Т.Т.М., ЕГН **********, чрез техния баща и законен представител Т.М.Т., ЕГН  **********, с постоянен адрес ***, ежемесечна парична издръжка в размер по 72.50 лв. за всяко едно от децата, считано от 02.08.2012 г., ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до настъпването на обстоятелства, обуславящи нейното изменяване или прекратяване.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта за издръжката.

ОСЪЖДА Е.Н.К., ЕГН **********, с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ на Т.М.Т., ЕГН  **********, с постоянен адрес ***,   сумата 140 лв. за разноски по делото.

ОСЪЖДА Е.Н.К., ЕГН **********, с постоянен адрес ***  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд – Разград сумата от 208.80 лева представляваща държавна такса върху присъдената издръжка, както и сумата от 50 лв., представляваща доплащане на държавната такса за иска по чл. 127, ал.2 СК.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването на препис на страните.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: