Р Е Ш Е Н И Е

Номер 367                                          27.11.2012 г.                                       гр.Разград

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд

На двадесет и седми ноември                                  две хиляди и дванадесета година

в публично заседание в състав:

 

 Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

 

секретар   В.Д.

 прокурор

като разгледа докладваното от съдията гражданско дело № 1524  по описа за 2012 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

           

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ИЗМЕНЯ МЕРКИТЕ за упражняване на родителски права, за режим на лични отношения и за заплащане на издръжка, определени с решение по бр.д.№105/2008 г. по описа на РРС, като:

            ПРЕДОСТАВЯ упражняването на РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на непълнолетния Д. Р. К., ЕГН ********** и на малолетната Ст. Р. К., ЕГН ********** на майката С.Г. К., ЕГН ********** *** и определя местоживеенето им при нея като определя РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ на детето с бащата Р.С.К.,*** всяка първа и трета събота от месеца от 9,00 часа до  17,00 часа и един месец през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

            ОСЪЖДА Р.С.К.,*** ДА ЗАПЛАЩА на малолетното си дете Ст. Р. К., ЕГН ********** чрез майката С.Г. К., ЕГН ********** с адрес гр.Р.***** и на непълнолетния  Д. Р. К., ЕГН ********** ежемесечна парична издръжка в размер на по 72,50 лв. /седемдесет и два лева и петдесет стотинки/, считано от  12.09.2012 г ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства, налагащи нейното изменяване или прекратяване.

            ОСЪЖДА Р.С.К.,*** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС държавна такса в размер на 208,80 лв. /двеста и осем лева и осемдесет стотинки/.

            На основания чл.242 ал.1 от ГПК съдът постановява предварително изпълнение на решението в частта му за издръжката.

            Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: