Р Е Ш Е Н И Е

№115/20.12.2012 г.,гр.Разград

 

В   И М Е Т О     Н А     Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД-РАЗГРАД

на десети декември, две хиляди и дванадесета година ,

в публично заседание , в следния състав :              

 

 

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ :МАРГАРИТА НОВАКОВА

 

 

секретар : Г.А.

прокурор :

като разгледа докладваното от съдията

бр.дело № 60 по описа за 2012г.

за да се произнесе взе пред вид следното:

 

           

 

                                                  Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА брака между П.В.Г. с ЕГН-********** *** и П.С. Р. с ЕГН-********** ***, сключен с акт №** на ***г. в гр.Р., по взаимно съгласие.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение според което:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права спрямо роденото от брака дете В., родена на ***г. на майката-П.С. Р., с право на бащата да ги вижда и взема всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 09.00 часа в събота до 17.00 часа в неделя, и 20/двадесет/ дни през лятото, несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката, а извън регламентираните дни-след уговаряне с майката. Детето В. ще има местоживеене ***.

ОСЪЖДА П.В.Г. с ЕГН-********** *** да заплаща на детето В., родена на ***г., чрез нейната майка и законна представителка П.С. Р. с ЕГН-********** месечна издръжка в размер на 75 лева/седемдесет и пет лева/, считано от 11 .06.2012г.- датата на постъпване на исковата молба в съда.

ОСЪЖДА П.В.Г. с ЕГН-********** *** да заплати на районен съд-гр.Разград 54 лева държавна такса определена върху размера на присъдената издръжка.

ПОСТАВЯ В ДЯЛ на П.С. Р. с ЕГН-********** следния  недвижим имот:

1/2 идеална част от ПОЗЕМЛЕН ИМОТ-дворно място, находящо се в с.Ос., община Р., ул.”*** с площ от 1422 кв.метра, съставляващо парцел ІХ-718 в кв.58 по плана на селото при граници: от двете страни улици; парцел І-718; парцел ІІ-719 и парцел VІІІ-7171, заедно с построените в него:ДВУЕТАЖНА ЖИЛИЩНА СГРАДА със застроена площ на всеки етаж от 80 кв.метра с избено помещение с полезна площ от 30 кв.метра и таван със светла площ от 30 кв.метра и ВТОРОСТЕПЕННА СГРАДА със застроена площ от 80 кв.метра, съгласно нотариален акт за покупко-продажба №64, т.6, рег.№10467, дело №955 от 21.12.2009г. на нотариус Р.Ив. с рег.№378 от НК с данъчна оценка 4 103,55 лева, като за уравнение на дела си съпругът П.В.Г. е получил 500 лева; и следното МПС:

ЛЕК АВТОМОБИЛ, марка РЕНО, модел 19ТСЕ ШАМАД, с рег.№***, рама №****, цвят-бордо със застрахователна стойност200 лева, като за уравнение на дела си П.В.Г. е получил 100 лева.

ОСЪЖДА П.В.Г. с ЕГН-********** *** и П.С. Радева с ЕГН-********** ***  да заплатят на районен съд-гр.Разград всеки поотделно по 43,04 лева държавна такса за извършената делба на недвижимия имот и лек автомобил.

            ОБЯВЯВА, че съпрузите занапред нямат претенции един към друг за издръжка, а влоговете и сумите по притежавани от всеки  от тях банкови сметки стават лични.

            ДОПУСКА след развода жената да носи предбрачното си фамилно име- РАДЕВА.

            ОСЪЖДА П.В.Г. с ЕГН-********** *** и П.С. Радева с ЕГН-********** *** да заплатят на районен съд-гр.Разград  всеки поотделно по 20 лева  допълнителна държавна такса.

            Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: