Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер  100                             04.12.2012 г.                  гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд на 08.11.2012г. в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

Секретар:      Г.М.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията бр.д. № 115 по описа за 2012 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

Р  Е  Ш  И

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между С.Б.С., ЕГН  **********, с постоянен адрес гр. Р., ул.********* и С.Х.С., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Р., ул. ********,  на 06.07.2003г.  с акт № 0001, в с. Л., общ. Попово, обл. Търговище, ПОРАДИ ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО, на осн. чл. 49, ал.1 от СК.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

І. Лични отношения:

1. Упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака малолетно дете – Д. С.Х., с ЕГН ********** се предоставят на майката  С.Б.С., местожителството на същото ще бъде по настоящия адрес на майката, а именно село Л., ул. ****.

2. Бащата  С.Х.С. ще заплаща ежемесечна издръжка на детето Д. С.Х., с ЕГН ********** в размер на 80 /осемдесет/ лева, считано от датата на влизане на съдебното решение по делото в сила, чрез неговата майка и законен представител за всяка просрочена вноска.

3. Бащата С.Х.С. ще има възможност за лични отношения и контакти с детето Д. С.Х., всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 08.00 часа на съботния ден до 18.00 часа в неделния ден, както и един месец през лятото, който да не съвпада с платения отпуск на майката С.Б.С., а така също и 10 /десет/ дни през зимата, съвпадаща със зимната му ваканция.

 

 

4. След прекратяване на брака фамилното име на С.Б.С. ще бъде Н. .

5. Двамата съпрузи не си дължат издръжка един на друг.

ІІ. Имуществени отношения:

1.             По време на брака, съпрузите заявяват, че нямат придобити движими вещи и недвижими имоти.

2.             Двамата съпрузи нямат помежду си неуредени материални отношения като физически лица.

3.             Направените от страните деловодни разноски и държавни такси по делото се поемат от двамата съпрузи по равно.

ОСЪЖДА С.Б.С., ЕГН  **********, с постоянен адрес гр. Разград, ул. ********* ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград държавна такса 15 лв. за промяна на фамилното й име.

ОСЪЖДА С.Б.С., ЕГН  **********, с постоянен адрес гр. Разград, ул. ******* ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград държавна такса 20 лв. за прекратяването на брака.

ОСЪЖДА С.Х.С., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Разград, ул. ******, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград държавна такса за прекратяването на брака в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА С.Х.С., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Разград, ул. *******, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград държавна такса за присъдената издръжка, в размер на 57.60 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд –Разград в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: