П Р И С Ъ Д А

 

       748                    2012 година                               град Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На четвърти Декември                                                             2012 година    

В публично заседание в следния състав:

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

 

                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Р.Л.

                                                                  Н.С.

 

Секретар: В.Д.

Прокурора: Павлина Узунова

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело № 314 по описа за 2012 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият А.В.А., роден на *** ***., български гражданин, със средно образование, неженен, работи, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 17.11.2011 г. в гр. Разград, противозаконно е пречил на орган на властта – младши разследващ полицай Т.М.А.,*** да изпълни задълженията си  - да извърши оглед на местопроизшествието, като деянието е обективирано с препречване на пътя, викане, недопускане до местопроизшествието – престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 във връзка с чл. 36 от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА В РАЗМЕР НА ОСЕМ МЕСЕЦА, ИЗТЪРПЯВАНЕТО на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА ЗА ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК ОТ ТРИ ГОДИНИ.

ПРИЗНАВА подсъдимият А.В.А., ЕГН ********** ЗА НЕВИНОВЕН да е извършил престъплението в съучастие с Т.Б.Д., Д.В.Д. и П.С.Р. като съизвършител и ГО ОПРАВДАВА по повдигнатото обвинение в тази част.

ПРИЗНАВА подсъдимият А.В.А., роден на *** ***., български гражданин, със средно образование, неженен, работи, неосъждан, ЕГН ********** ЗА НЕВИНОВЕН в това, че на 17.11.2011 г. в гр. Разград да се е заканил на И.Т.С. *** с убийство и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3 във вр. с ал. 1 от НК и ГО ОПРАВДАВА по това обвинение.

ПРИЗНАВА подсъдимият Д.В.Д., роден на *** ***, български гражданин, със средно образование, женен, не работи, неосъждан, ЕГН ********** ЗА НЕВИНОВЕН в това, че на 17.11.2011 г. в гр. Разград, в съучастие с А.В.А.,  Т.Б.Д., и П.С.Р. като съизвършител, противозаконно е пречил на орган на властта – младши разследващ полицай Т.М.А.,*** да изпълни задълженията си  - да извърши оглед на местопроизшествието, като деянието е обективирано с препречване на пътя, викане, недопускане до местопроизшествието – престъпление по чл. 270, ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК, и ГО ОПРАВДАВА по повдигнатото обвинение.

ПРИЗНАВА подсъдимият П.С.Р., роден на *** ***, български гражданин, със средно образование, неженен, не работи, неосъждан, ЕГН ********** ЗА НЕВИНОВЕН в това, че на 17.11.2011 г. в гр. Разград, в съучастие с А.В.А.,Т.Б.Д. и Д.В.Д., като съизвършител, противозаконно е пречил на орган на властта – младши разследващ полицай Т.М.А.,*** да изпълни задълженията си  - да извърши оглед на местопроизшествието, като деянието е обективирано с препречване на пътя, викане, недопускане до местопроизшествието – престъпление по чл. 270, ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК и ГО ОПРАВДАВА по повдигнатото обвинение.

ПРИЗНАВА подсъдимият Т.Б.Д., роден на *** ***, български гражданин, със средно образование, женен, не работи, неосъждан, ЕГН ********** ЗА НЕВИНОВЕН в това, че на 17.11.2011 г. в гр. Разград, в съучастие с А.В.А., Д.В.Д. и П.С.Р. като съизвършител, противозаконно е пречил на орган на властта – младши разследващ полицай Т.М.А.,*** да изпълни задълженията си  - да извърши оглед на местопроизшествието, като деянието е обективирано с препречване на пътя, викане, недопускане до местопроизшествието – престъпление по чл. 270, ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК и ГО ОПРАВДАВА по повдигнатото обвинение.

ОТХВЪРЛЯ предявения от И.Т.С., ЕГН ********** граждански иск против А.В.А., ЕГН ********** за заплащане на сумата 15 000 лева, представляваща обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат на престъплението по чл. 144, ал. 3 във вр. ал. 1 от НК, ведно със законната лихва върху тази сума от датата на увреждането – 17.11.2011 година до окончателното заплащане и направените съдебни и деловодни разноски по производството, КАТО НЕДОКАЗАН И НЕОСНОВАТЕЛЕН.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок от днес пред РОС.

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:              

 

                           

                                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

 

                                                                                        2.