Р Е Ш Е Н И Е

Номер 3                                              25.01.2013 г.                                      гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                            състав

На двадесет и трети януари                                     две хиляди и тринадесета година   

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар   В.Д.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№145 по описа за 2012 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            Производството е с правно основание чл.49 ал.1 от СК.

            Воден от гореизложеното, Разградският районен съд

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен  между  С.И.Т., ЕГН ********** и Д.Ф.Т., ЕГН **********  и двамата с адрес *** с акт /запис/ под №30 в Изпълнителен комитет на*******съвет в ***** район, ***** област, Украйна на 17.11.1991 г.   поради ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО на осн. чл.49 от СК.

            ОДОБРЯВА сключеното между С.И.Т., ЕГН ********** и Д.Ф.Т., ЕГН **********  споразумение, с което

            1.Упражняването на РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на роденото от брака дете Ст. Д. Т., ЕГН ********** се предоставя на майката С.И.Т., ЕГН **********, а на бащата Д.Ф.Т., ЕГН **********  се предоставя РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ с детето всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10,00 часа в събота до 18,00 часа в неделя, както и един месец през лятото, несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката.

            2. Д.Ф.Т., ЕГН **********  СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на малолетното си дете Ст. Д. Т., ЕГН **********, действащ чрез своята майка и законен представител С.И.Т., ЕГН ********** ежемесечна парична издръжка в размер на 120 лв. /сто и двадесет лева/ , считано от 01.01.2013 г. ведно със законната лихва, считано от датата на изизскуемостта на всяка една вноска до окончателното й изплащане

            3.След прекратяване на брака С.И.Т., ЕГН ********** ще носи предбрачното си фамилно име К..

            4.СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, представляващо поземлен имот с идентификатор 61710.502.3896  по кадастралната карта на гр.Разград с построените в него жилищна сграда с идентификатор 61710.502.3986.1 и сграда с идентификатор 61710.502.3986.2, придобит по време на брака с н.а. №164, т.ІV, рег.№5568, дело №1555/1999 г. на нотариус с рег.№312 ще се ползва от двамата съпрузи, както следва: сграда с идентификатор 61710.502.3986.1 със застроена площ от 100 кв.м., с брой етажи 1, с предназначение: жилищна сграда еднофамилна, състояща се от две обособени части, включваща: североизточна част, състояща се от хол, спалня, трапезария, баня и тоалетна със самостоятелен вход от към разположената в имота сграда с идентификатор 61710.502.3986.2 и северозападна част, състояща се от две спални, кухненски бокс, баня с тоалетна и всекидневна със самостоятелен вход откъм дворното място, се разпределя за ползване, както следва: северозападна част, състояща се от две спални, кухненски бокс, баня с тоалетна и всекидневна със самостоятелен вход откъм дворното място, оцветена в зелен цвят на приложената към споразумението  и представляваща неразделната част от настоящото съдебно решение скица се предоставя за ползване на С.И.Т., ЕГН **********, а североизточна част, състояща се от хол, спалня, трапезария, баня, тоалетна със самостоятелен вход от към разположената в имота сграда с идентификатор 61710.502.3986.2, оцветена в червен цвят на скицата се предоставя за ползване на Д.Ф.Т., ЕГН **********.

            *.Съпрузите заявяват, че по време на брака не са придобили други недвижими имоти освен семейното жилище, както и движими вещи.

            ОСЪЖДА Д.Ф.Т., ЕГН ********** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна д.т.35 лв. /тридесет и пет лева/  за уважения иск за развод и държавна такса 84,60 лв. /осемдесет и четири лева и шестдесет стотинки/ върху уговорения размер на издръжката.

            ОСЪЖДА С.И.Т., ЕГН ********** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна д.т. 10 лв. /десет лева/ за иска за развод.

            Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от съобщаването му на страните.                                   

 

                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: