Р Е Ш Е Н И Е

Номер 12                                            12.02.2013 г.                                      гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                            състав

На пети февруари                                          две хиляди и тринадесета година   

в публично заседание в състав:

Председател: СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

секретар     П.Т.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№138 по описа за 2012 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

                                  

 

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Е.Ю.Б., ЕГН ********** *** и С.С.Б., ЕГН ********** с постоянен адрес ***”А” на 20.06.2004 г. в гр.Разград, за който е съставен акт за граждански брак №0071 поради ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО на осн. чл.49 от СК.

          УТВЪРЖДАВА споразумението, сключено между Е.Ю.Б., ЕГН ********** *** и С.С.Б., ЕГН ********** с постоянен адрес ***”А”, с което:

          УПРАЖНЯВАНЕТО на родителски права по отношение на роденото от брака дете Д. Е. Б., ЕГН ********** СЕ ПРЕДОСТАВЯ на майката С.С.Б., ЕГН**********, като на бащата Е.Ю.Б., ЕГН ********** се определя режим на лични отношения с детето всяка събота и неделя от всеки месец от 10 часа в събота до 18,00 часа в неделя с преспиване и да взема детето един месец през лятото по време, несъвпадащо с платения годишен отпуск на майката и определя местоживеенето на детето с майката по постоянния й адрес.

 Е.Ю.Б., ЕГН ********** СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ЗАПЛАЩА на малолетното си дете Д. Е. Б., ЕГН **********, чрез неговата майка  С.С.Б., ЕГН********** ежемесечна издръжка в размер на 80 лв. /осемдесет лева/, считано от влизане на решението в сила, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска.

          Ползването на семейното жилище находящо се в гр.****, ул.”****” №***, включващ и жилищна сграда, се предоставя безвъзмездно на Е.Ю.Б., ЕГН **********.

ПОСТАНОВЯВА С.С.Б., ЕГН **********, след влизане в сила на решението да носи предбрачното си фамилно име ****.

Страните не уреждат имуществените отношения относно придобитият по време на брака недвижим имот находящ се в гр.****, ул.”****” №***.

          ОСЪЖДА Е.Ю.Б., ЕГН **********   ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 20 лв./двадесет лева/ за иска за развод  и 57,60 лв. / петнадесет и седем лева и шестдесет стотинки/ д.т. върху размера на издръжката.

          ОСЪЖДА С.С.Б., ЕГН ********** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС 20 лв. /двадесет лева/ окончателна държавна такса за иска за развод.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.                                   

                    

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: