Р Е Ш Е Н И Е

 

 

Номер  9                       20.02.2013 г.                  гр.Разград

 

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд на 31.01.2013г. в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

Секретар:      Ж.Р.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията бр.д. № 150 по описа за 2012 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И

 

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Б.Г.С., ЕГН **********,***  и Ш.И.С., ЕГН  ********** ***,  на 21.07.2002г. в с. Н., общ. С., обл. Разград, с акт № 2, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1. Упражняването на родителските права на детето А. Ш.С., ЕГН  ********** се предоставя на майката Б.Г.С., ЕГН **********,*** , с местоживеене на детето при майката.

2. На бащата Ш.И.С., ЕГН  ********** ***,  се определя режим на лични отношения с детето А. Ш.С., ЕГН  **********, всяка първа и четвърта събота на всеки месец, в съботния ден от 10 часа  до 18 ч. в неделя и 30 дни през лятото, по време което не съвпада с годишния отпуск на майката.

3.  Бащата Ш.И.С., ЕГН  ********** ***  ще  заплаща на детето А. Ш.С., ЕГН  **********, чрез неговата майка и законен представител Б.Г.С., ЕГН **********,***, ежемесечна издръжка в размер на 120 /сто и двадесет/ лева, считано от 01.09.2012г., ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до настъпване на обстоятелства водещи до промяната й.

4. Б.Г.С., ЕГН **********,*** след развода  ще  носи предбрачното си фамилно име  И..

5.  Ползването на семейното жилище, находящо се в с. ******, общ. *******, обл. Разград, ул. ********** се предоставя  на съпруга Ш.И.С., ЕГН  **********.

ОСЪЖДА Б.Г.С., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград държавна такса за прекратяването на брака в размер на 20 лв /двадесет лева/.

ОСЪЖДА Б.Г.С., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград държавна такса, за промяна на фамилното й име, в размер на 15 лв /петнадесет лева/.

ОСЪЖДА Ш.И.С., ЕГН  ********** ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград държавна такса за прекратяването на брака в размер на 20 лв /двадесет лева/,  както и   държавна такса в размер на 86.40 лв. /осемдесет и шест лева и четиридесет стотинки/, върху присъдената издръжка.

РЕШЕНИЕТО подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд –Разград само в частта за таксите и разноските в двуседмичен срок от връчването му на страните.

В останалата му част решението не подлежи на обжалване, на осн. чл. 330, ал. 5 ГПК.

 

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: