Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер  26                     18.03.2013 г.                  гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд на 28.02.2013г. в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

Секретар:      Д.Д.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията бр.д. № 161 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

Р  Е  Ш  И

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между С.Д.К., ЕГН **********,***  и Н.А.К.,  ********** ***,  на *****г. в гр. Разград, с акт № **, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1. Упражняването на родителските права на детето А. Н. К., ЕГН ********** се предоставя на майката С.Д.К., ЕГН **********,***, с местоживеене на детето при майката.

2. На бащата Н.А.К.,  ********** ***,  се определя режим на лични отношения с детето А. Н. К., ЕГН **********, всяка първа и трета  седмица от месеца от 10 до 17 ч. в неделя, както и 1 /един/ месец през лятото, по време което не съвпада с годишния отпуск на майката.

3.  Бащата Н.А.К.,  ********** ***  ще  заплаща на детето А. Н. К., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител С.Д.К., ЕГН **********,***,  ежемесечна издръжка в размер на 100 /сто/ лева, считано от 28.02.2013г., ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до навършване на обстоятелства водещи до промяната й.

4. С.Д.К., ЕГН **********,*** след развода  ще носи предбрачната брачното си фамилно име Д.

5.  Ползването на семейното жилище, находящо се в гр. Разград, ул. Б. № **  се предоставя  на Н.А.К.,  ********** ***.

ОСЪЖДА С.Д.К., ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград държавна такса за прекратяването на брака в размер на 20 лв /двадесет лева/, както и  държавна такса в размер на 15 лв. /петнадесет лева/ за промяна на фамилното име.

ОСЪЖДА Н.А.К.,  ********** ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград държавна такса за прекратяването на брака в размер на 20 лв /двадесет лева/, както и  държавна такса в размер на 72 лв. /седемдесет и два лева/ върху присъдената издръжка.

РЕШЕНИЕТО подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд –Разград само в частта за таксите и разноските в двуседмичен срок от връчването му на страните.

В останалата му част решението не подлежи на обжалване, на осн. чл. 330, ал. 5 ГПК.

 

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: