Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 33                                             22.03.2013 г.                          гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На  деветнадесети март                                                            две хиляди и тринадесета година           

в публично заседание в състав:

 

Председател: Светлана Чолакова

Секретар: В.Д.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№22 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между  И.М.Л., ЕГН ********** и П.Д.Л., ЕГН ********** с акт №** от ****г.  на Община Р..,   ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.51, ал.2 от СК.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

           Упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака дете Ст. Ив.Л.  ЕГН ********** се предоставят на майката П.Д.Л. ЕГН ********** с постоянен адрес гр. Р.,  ж.к.” ***”  вх.*, ет.*, ап.*.

            Местоживеенето на детето Ст. Ив. Л.  ЕГН **********, се определя при майката П.Д.Л. ЕГН ********** с постоянен адрес гр. Р.,  ж.к.” ***” * вх.*, ет.*, ап.*.

На бащата И.М.Л., ЕГН ********** се определя режим на лични отношения с детето Ст. Ив. Л.  ЕГН**********, всяка първа и трета събота от месеца от 9часа до 17 часа и по всяко време със съгласието на майката

Бащата И.М.Л., ЕГН ********** ще заплаща на малолетното си дете Ст. Ив.Л.  ЕГН ********** чрез неговата майка и законен представител П.Д.Л. ЕГН ********** ежемесечна издръжка в размер на 100 /сто/лева платима на всяко седемнадесето число на месеца за който се дължи, считано от влизане в сила на решението за прекратяване на брака до настъпване на обстоятелствата за нейното прекратяване или изменяване.

Страните нямат претенции за издръжка един към друг.

След прекратяването на брака  П.Д.Л. ще носи предбрачното си фамилно име Ив.

        Семейното жилище - апартамент №* /двадесет и четири/ находящо се в гр.Р., ж.к.”***”, вх.*, ет.*/***/, състоящо се от дневна, две спални, кухня и сервизни помещения с обща застроена площ 75,92/седемдесет и пет цяло деветдесет и два/ кв.м  както и избено помещение №**/****/ с площ 2,42 /две цяло и четиридесет и два/кв.м. и съответните идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж при съседи на жилището-ляво общински, дясно – Ст., се предоставя за ползване на съпругата П.Д.Л..

         Придобитото по време на брака движимо имущество страните са поделили извънсъдебно, така, че никой от тях нито сега нито за в бъдеще време, може да има каквито и да било претенции от имуществен характер към другия. Движимото имущество останало в семейното жилище  остава в него и същото се придобива от съпругата.

Получените / и ползвани/ заеми от банки и физически лица/ ще се погасяват /издължават/ от този, който е титуляр и страна по такива договори.

Страните нямат претенции към влогове и/или суми по притежавани от тях банкови сметки.

           ОСЪЖДА И.М.Л., ЕГН ********** да заплати по сметка на РРС  сумата 40лв  за окончателна държавна такса,  както и 72лв държавна такса върху присъдената  издръжка.

          Решението не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: